Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

8

+1 Skrevet af Ulrik B. Petersen 189 dage siden - Direkte link

Selvfølgelig har Kim Jong-Un støtte i befolkningen. Hvis der blev afholdt valg, ville han få mindst 110 % af stemmerne.

Måske skulle man minde om at Hitler også blev støttet af den tyske befolkning, og støtten holdt ved lige indtil samme befolkning opdagede, hvem der måtte bære følgerne af Hitlers forbryderiske regimente. Et vist klarsyn indfandt sig dog hurtigt efter krigen, hvor det viste sig at næsten ingen tysker nogensinde havde næret nazistiske tilbøjeligheder. Ingen havde nogensinde hørt om koncentrationslejre eller industrialiseret massemord på jøder, zigøjnere og krigsfanger. Og ved Nürnberg-processerne, var der vist kun en enkelt, der erklærede sig skyldig. Resten var simpelt hen så uskyldige som lam.

Mon ikke vi ser konturerne af det samme i gangsterstaten Nordkorea, der allerede har meldt kulør, da det i 1950, under Kim Jong-Un's far, aldeles uprovokeret, invaderede sin sydlige nabo? Jeg tror at Geir Helgesen med fordel kunne læse lidt historie og blive klogere. For som  Winston Churchill engang sagde: "Jo længere, man kan se tilbage i tiden, desto længere kan man se frem."


Skrevet af Kristoffer Mousten Hansen 189 dage siden - Direkte link

Det kunne jo tænkes, at koreanerne stadig husker den morderiske krig og derfor gør, hvad de kan, for at beskytte sig mod amerikanerne.

Geir Helgesen fremtræder i øvrigt ikke som støtte af Nordkorea, han plæderer blot for at forholde sig sagligt til forholdene i Korea. Det er så lidt påfaldende, at han kan diskutere nordkoreansk ideologi uden at forholde sig til kommunismen. Men pointen er da stadig rigtig: koreanerne vil bare sikre sig mod fremmed indblanding og invasion, og det kan man da ikke fortænke dem i - ligegyldig hvor undertrykkende og forbryderisk et styre, man synes, de har.


+1 Skrevet af Ulrik B. Petersen 188 dage siden - Direkte link

Lidt historieopfriskning: "Den morderiske krig" blev startet af Nordkorea. Ligesom den endnu mere "morderiske" 2. verdenskrig blev startet af Tyskland og Japan, der begge angreb både Rusland og USA. Hitler var lige så paranoid som Kim Jong-Un, og derfor var han overbevist om at Sovjet ville angribe Tyskland; følgelig følte han at han hellere måtte slå til først. Men der er overhovedet ingen evidens for at Sovjet eller USA nogensinde pønsede på at angribe Tyskland eller Japan dengang.

Det er en paranoid forestilling at nogen truer Nordkorea, og der er en FN-resolution om at landet skal stoppe sine atomprøvesprængninger, hvilket bliver ignoreret. Jeg kan ikke se at nordkoreanerne har haft grund til at tro at nogen ville angribe dem, før de selv begyndte at lege med ilden. Nordkorea truer hele tiden med atombomber, og sender raketter ud. Glem ikke at en enkelt havnede i japansk territorialfarvand. Det er svært at undgå den konklusion at Kim Jong-Un er godt og grundigt ude på skrammer. 

Efter normale begreber er det Nordkorea, der er aggressivt, og hvis der kommer en reaktion, har lederne sig selv at takke, ligesom tyskerne og japanerne kunne takke sig selv for den skæbne, der overgik dem. 

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Cody Nielsen 188 dage siden - Direkte link
Aldeles enig og det skal blive spændende at se hvad der sker efterfølgende hvis det lykkes at fjerne Kim Jung. Kina vil næppe tillade annektering el. ny grænsedragning.
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

10
12
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11

- Annonce -

- Annonce -