Værd at læse

00

Spanien overhaler Grækenland i elendighed

Spaniens rekordhøje antal arbejdsløse er skyld i, at landet nu overhaler Grækenland på et såkaldt elendighedsindeks, der kombinerer ledighed med inflation. 

Indekset bliver udarbejdet af Bloomberg, og Spanien, som er Europas fjerde største økonomi, når en samlet værdi på 26,83 pct., når arbejdsløsheden på 24,63 pct. kombineres med en inflation på 2,2 pct. 

"Spanien har været fanget i en ond cirkel i et stykke tid. De svage offentlige finanser, bankernes sårbarhed, den voldsomme recession og usikkerheden omkring finansieringsmiljøet forstærker hinandens effekter," siger direktør Nicholas Spiro fra Spiro Souvering Strategy til Bloomberg.

Krisen er nu ved at være så stor, så magthaverne i EU er ved at forberede "de åbne arme", hvor de udpinte nationer kan komme strømmende til med kun én lille pris at betale. National Suverænitet skal minimeres og en bankunion skabes, hvor alle banker i Eurozonen skal detailreguleres. Senere kommer De Forenede Europæiske Stater og så kan vi vinke farvel til vores nationale suverænitet.

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere