Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

39

Skrevet af Tommy Jensen 1608 dage siden - Direkte link

Drop tilskudet og åben toldgrænserne -- det vil give danskerne billigere varer og give et incitament til at der bliver skabt noget i Afrika. Og det trænger de til.

 

Og så lad os lige få en to ting på plads med hensyn til slaveriet -- der selvfølgelig er en meget grov krænkelse af folks frihed -- for det første kan ingen der ikke selv har solgt eller ejet slaver gøres ansvarlig for andres handlinger og for det andet så blev de taget til fange af andre negerstammer -- 'de hvide' købte dem i Afrika og solgte dem videre.


Skrevet af slettet bruger 3780 1608 dage siden - Direkte link

Ulandsbistand er ikke en smuk tanke medmindre det foregår for egne penge, eller frivilligt donerede penge, dette kan ikke siges om noget i statsligt regi.


Skrevet af _slettet_bruger_7537 1608 dage siden - Direkte link

Jeg kunne ikke sige det smukkere.

 

En ægte liberal ville selvfølgelig gå ind for en privatisering af Ulandsbistanden så hver menneske støtter de organisationer vedkommende finder fornuftige, med et beløb svarende til egen offervilje og prioritering..

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Svend 1608 dage siden - Direkte link

"Ulandsbistand – en smuk tanke, men nytteløst og overflødig", og direkte skadelig.


Skrevet af tillebeck 1608 dage siden - Direkte link

i hvert tilfælde i sin nuværende form.

 

Der skal ikke bruges penge på at sende en masse tøj til et område i Afrika, så det ikke kan svarer sig selv at producere tøj. I stedet skal pengene bruges på at købe alt deres tøj... så snart der er afsætning, så kommer der gang i produktionen og pludselig er der mange, som kommer i arbejde.

 

Det samme med fødevarer. I stedet for at sende billige fødevarer til Afrika (dumpning), så skal vi købe deres fødevarer. Så er der pludslig penge i at stå i marken og produktionen kommer i gang.

 

Vi skal købe deres varer. Ikke sende varer derned og blot smadre deres egne forsøg på at få en produktion på benene.


Skrevet af Daniel Bruun 1608 dage siden - Direkte link

Men med den Overproduktion vi allerede har, er det både nemmere og billigere ikke at gøre noget (på statsligt plan). Ulandsbistanden skal væk. 


Skrevet af Flemming Rasmussen 1608 dage siden - Direkte link

Godhed per stedfortræder er en uskik, politikere mener at have ret til at pålægge uvillige skatteydere.


Skrevet af bjarkef 1608 dage siden - Direkte link

En endnu smukkere tanke - som sjovt nok også ville have en målbar og positiv effekt i praksis - ville være at oprette en fond, som udelukkende udbetalte "u-landsbistand" eller rettere sagt investeringer i Afrika gennem mikrolån. 

 

Der er masser af små iværksættere i Afrika, som man ved at investere i vil kunne skabe vækst og fremskridt, til gavn og glæde for deres lokalområde, deres land og afrika som helhed. Og så er der selvfølgelig også en hel masse som ikke vil kunne. Men ved at støtte de enkelte iværksættere i stedet for de korrupte regeringer ville en meget stor del af investeringerne rent faktisk hjælpe til at skabe større rigdom og dermed mindre fattigdom. Både på modtager og på afsender siden. Reglen kunne jo så være at kun dem som kunne betale deres første lån tilbage kunne bede om et nyt. Hvis man gerne ville hjælpe Afrika reelt, kunne dette være en god model. Så slap man også for at pengene gik til de korrupte regeringer og embedsmænd. Der findes mange sites som gør det muligt at investere direkte i Afrika uden om alle disse. F.eks. www.kiva.org og www.myc4.com.

 

Sjovt nok er der ingen på venstrefløjen som for alvor er tilhængere af mikrolån. Det er åbenbart suspekt at betragte afrikanere som andre end nogen man skal have ondt af og nogen der skal hjælpes. Jeg tror man vil nå meget længere ved at betragte kontinentet som et vækstmarked og som et sted hvor der er mange små iværksættere, som man kan investere i, og som herigennem AF EGEN KRAFT kan være med til at gøre kontinentet rigere. Og tilmed også betale deres lån tilbage med renter. 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

8
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11
6

- Annonce -

- Annonce -