Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

12

Skrevet af slettet bruger 8391 1609 dage siden - Direkte link

Dette er en af de bedste forklaringsmodeller, som jeg endnu har set med hensyn til det spil, der i de sidste år er foregået i EU - mellem de insolvente middelhavslande og de rigere nordligere lande!


Skrevet af Mads Lindstrøm 1609 dage siden - Direkte link

Måske, men det er problematisk at tænke på et sydeuropæisk land som én rationel spiller, mod et samlet rationelt nord eller bare mod ét rationelt Tyskland. Tyskland eller Grækenland består derimod af en masse spillere som hver i sær handler mere eller mindre rationelt og skal komme til en fælles beslutning/strategi. Hvis du kunne se Grækenland som én rationel spiller, ville de jo aldrig havde kommet i den situation de er i nu.


Selv hvis alle vælgere (eller bare alle politikere) i et land er rationelle, så bliver det samlede resultat af en demokratisk beslutning ikke rationel. Det er velkendt at nogen flok plejer særinteresser i et demokrati. Oveni har du, at ikke alle vælgere er rationelle.


Det kræver stor uansvarlighed at komme i en situation som Grækenland. At Grækenland så forsætter med at være uansvarlige er vel ikke det som skal forklares, men hvorfor de skulle ændre sig - hvorfor forventer man at de skulle begynde at opfører sig ansvarligt.


Skrevet af roehakker 1609 dage siden - Direkte link

Det er den kriminelle løbebane der kan betale sig , bare man er kvik nok .

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58

- Annonce -

- Annonce -