Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

4

Skrevet af Otto Kjærgaard 1609 dage siden - Direkte link

Dette link giver lidt flere oplysninger: http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/psykiatri/medicin-mod-skizofreni-fjerner-antibiotika-resistens/

 

Der kommer jævntlig historier om nye midler mod multiresistente bakterier, men kun meget få når gennem alle godkendkendelser og kommer på markedet. At stoffet kan være på markedet i løbet af 2 år, det lyder som en usædvanlig kort tidshorisont, lidt flere oplysninger om, hvor langt man er i godkendelsesprocessen, det kune være interessant og oplysninger om hvilke multiresitente bakterier vi taler om. Er der tale om et nicheprodukt eller et nyt vidundermidddel, der er meget jouranlisterne ikke har fået spurgt ind til.


Skrevet af Søren Nielsen 1609 dage siden - Direkte link

Dette skal tages meget alvorligt, for det vil få stor betydning inden for behandlingen af mennesker, og ikke mindst dyr, da der er mange problemer med multiresisrente bakterier både inden for human- og veterinærmedicinen - det sidste ikke kun for landbrugets produktionsdyr, men også for mindre husdyr som f.eks hunde og katte. Som dyrlæge har jeg i min rutinemæssige injektion før bedøvelser brugt midlet acepromazin, der netop tilhører phenothiazinerne. Måske netop derfor oplever jeg næsten aldrig sårinfektioner efter operationer. Nu har det danske forskerteam ledet af overlæge Jette Kristiansen ved hjælp af en meget agtet biokemiker fået adskilt phenothazinet thioridazin i den komponent, der har virkning på hjernen fra den antibiotiske virkning, hvorved problemet med bivirkning er bortfaldet, så det uden problemer kan anvendes som et middel mod alle infektioner, og da det også er virksomt på de bakterier og andre mikrober, der er blevet multiresistente mod de gængse antibiotika, må man betragte denne danske opdagelse for et stort gennembrud på verdensplan. og bestemt ikke et nicheprodukt.

Formodningen om den korte godkendelsesproces skyldes, at der jo ikke er tale om en ny slags medicin, men noget der blot skal registreres til en anden indikation end den hidtige og den nødvendige dokumentation foreligger allerede.

Søren Nielsen, dyrlæge

 


Skrevet af slettet bruger 1578 1609 dage siden - Direkte link

Søren

 

Uden at have en lægefaglig baggrund er jeg helt enig i at problemet med multi-resistens er et alvorligt problem og løsninger har stor værdi.

 

Men jeg ser ikke dette være mere end en lappeløsning på problemet. Opdagelsen gør så vidt jeg har forstået blot cellerne mere sensitive til anti-biotika. Men vil tiltag af denne type ikke skabe yderligere resistens svarende til at lancere en ny type anti-biotika !?

 

Jeg vil ikke kommentere den specifikke behandling - men er overbehandling for at forebygge infektioner ikke netop årsagen til multi-resistens. Man udrydder alle bakerier som ikke er muteret multi-resistente, hvorefter de multi-resistente har frit spil til at udbredes. Naturen er nådesløs på dette punkt. Kan man overhovedet forestille sig en effektiv forebyggelse som ikke samtidig vil skabe et naturligt modtræk !?

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58

- Annonce -

- Annonce -