Værd at læse

00

Fagfolk: 80.000 voksne har ADHD

Mens Sundhedsstyrelsen har indkaldt til krisemøde om en vækst i forbruget af ADHD-medicin på 1.400 pct. på et årti, siger psykiatere, at endnu flere voksne bør have medicinen.

Der er så meget kaos med ADHD-diagnoser og ordinering af medicin, at psykiaternes forening og forskere betegner situationen som »det rene Vilde Vesten«.

I nogle områder af Danmark får dobbelt så mange voksne ordineret ADHD-piller som i andre dele af landet. Der findes ingen fælles retningslinjer for, hvordan psykiatere skal undersøge voksne for ADHD. Medicinen er ikke officielt godkendt til voksne, og der findes ingen undersøgelser af langtidsvirkningerne ved at tage medicinen.

På baggrund af de kaotiske forhold har Sundhedsstyrelsen indkaldt til et krisemøde, der skal søge at kortlægge årsagerne til den enorme vækst i antallet af danskere, der spiser ADHD-piller. I løbet af et årti er antallet af børn, unge og voksne, der får ADHDpiller, steget fra 2.100 til 31.000, heraf er omkring halvdelen voksne.

Men nu siger flere psykiatere, at der er langt flere voksne, som går rundt med en ubehandlet ADHD-lidelse, og som burde have medicin.

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere