Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

22

Skrevet af Ulrik B. Petersen 1637 dage siden - Direkte link

Så mangler fysikerne bare at forklare store dele af den moderne fysik, der igen og igen har bekræftet holdbarheden af Einsteins Specielle Relativitetsteori.

Einstein baserede sin teori på to grundlæggende antagelser, nemlig at lyset bevæger sig med samme hastighed (i vakuum) i alle henførelssystemer, dvs. systemer der er i jævn bevægelse i forhold til hverandre. Denne antagelse blev baseret på Michelson & Morleys astronomiske observationer i 1887, der siden er verificeret af mange andre fysikere. Mig bekendt er der aldrig observeret noget, der kan gendrive antagelsen. Den anden påstand var at alle naturlove, eller hvad man vil kalde dem, udtrykkes på samme måde i alle henførelsessystemer. Resten var ren matematik, dvs. logisk deduktion, der som resultat havde at ingen hastighed kunne overstige lysets. En anden af konsekvenserne var i øvrigt forudsigelsen af den energi, der er i alt stof E=mc**2, fx. atomenergien, ikke mindst kernevåbnene. 

Hvis den ny observation kan verificeres endegyldigt, synes derfor mindst en af Einsteins antagelser at være forkert. Den er godt nok svær denneher ...


Skrevet af nwinther 1637 dage siden - Direkte link

Jeg synes det lyder vidunderligt! Endelig ser der ud til, at vi træder endnu et skridt fremad i vores viden om universets sammensætning. Hvis denne teori passer, vil vi måske fremover kunne modtage vores e-mails, inden de bliver afsendt! Prøv at tænk, at have pure afvist selve relativitsteorien! Den største videnskabelige landvinding siden usikkerhedsprincippet!

 

Det eneste jeg savner, er en teoretisk redegørelse for fænomenet - hvordan relativitetsteorien kollapser osv. Men det er sikkert undervejs.

 

What a world we live in!


Skrevet af Skovgaard 1637 dage siden - Direkte link

Den er ikke afvist, ligesom Newtons love heller ikke er afvist. De er blot blevet nuancerede :)

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_428 1637 dage siden - Direkte link

Det er ikke "partikler" de sender men neutrinoer, der ligsom lys (fotoner) er kendt for ikke at have nogen masse.  Neutrinoer var, mig bekendt, slet ikke opdaget paa Einsteins tid.

 

EDIT: Neutrinoer blev foreslået i 1930 og påvist endeligt i 1956 : wikipedia

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

2
11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -