Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

11

Skrevet af Afskaftopskattennu 1579 dage siden - Direkte link

Der har stort set ikke været nogen vækst i Danmark de sidste 10 år, hvis man ser bort fra væksten i boligpriserne som skyldes boligprisboblen.

 

Andre lande vækster og reformerer, men under Fogh blev der sat stop  for forandringer. Her var mantrate skattestop (faldende ejendomsværdiskat i real), mens skatten på arbejde ikke blev sat ned.

 

Først i slutningen af årtiet blev der iværksat mindre reformer af skat og efterløn, mens det først var her man kom op på 1 % af BNP der går til offentlig forskning.

 

Men til gengæld er danskerne de mest lykkelige i verden .....


Skrevet af Kasper Planeta Kepp 1579 dage siden - Direkte link
Lykkepiller, antidepressions-medicin og X-Factor i statsradiofonien gør underværker.....

Skrevet af Afskaftopskattennu 1579 dage siden - Direkte link

Eller manglende erkendelse over hvordan ens formåen er. F.eks. har det været udpræget at tro at det danske sundhedsvæsen er i top. Fakta er at Danmark har væet bagefter siden 60'erne.

 

På samme måde tror mange at det gik godt under Fogh med økonomien. Fakta er blot, at Danmark sakkede bagefter med vækst og velstand, men at boligmarkedet blev brugt som regulator til at få folk til at føle at de have velstand. Dertil holdt lempelig kreditgivning hånden under en række pengeinstitutter der istedet for at blive konsolideret overlevede ved at låne ud til boligboblen. Resultatet ser vi i dag. 

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Klaus K 1579 dage siden - Direkte link

Det er korrekt, at vort sundhedsvæsen er sakket bagud i forhold til andre lande. Det har kunnet ses på vores levetid.

Jeg tror dog ikke på, at det har været markant anderledes med vores boligboble & lempeligere kreditgivning / lav rente end i resten af EU & USA. Det virker, som om det er samme surdej altle steder - inspireret af Clinton i 90'erne, som ville give alle amerikanere ret til at eje en bolig. Også de kredit-uværdige.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1579 dage siden - Direkte link

Kan vi ikke bare bruge usammenlignelige indices, så hvert land kan være #1?


Skrevet af LordNacho 1579 dage siden - Direkte link

Jeg tror HDI nu mest er relevant for de fattige lande. For de rige lande er det korrekt at forskellen på uddannelsers kvalitet ikke tages med, og det giver naturligvis et problem. (Prøv at spørge nogen der har været på high school ophold i USA hvad de mente om niveauet.)

 

Men for fattige lande hvor mange børn ikke går i skole er det vel ok at tage antal skoleår som et cirka-tal for hvor godt udviklet landet er.

 

Men husk også at alle måder at koge en række statistikker ned i et tal er vilkårlige på den ene eller anden måde. Se fx diverse rangeringer af universiteter. Der er altid en række ting hvis relevans man kan diskutere. Heldigvis kan man på nogle af de mere advancerede sider selv bestemme vægtninger, så man kan få den rangering man synes er bedst.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

12
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58
13

- Annonce -


Om Kasper Planeta Kepp
"I det vidtstrakte moralske landskab mellem uvidenhed og rendyrket ondskab ligger en enorm gråzone, der ustandseligt betrædes, når dumheder...

Se Kasper Planeta Kepps profil
eller
Følg Kasper Planeta Kepp
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -