Økologisk revolution vil dræbe tusinder - Kommentarer | www.b.dk

En splinterny undersøgelse har lige gentaget deres resultater: »Videnskabelige undersøgelser viser ikke, at økologiske produkter er sundere elle...

Ikke angivet Ikke angivet,

14/08/2016

En splinterny undersøgelse har lige gentaget deres resultater: »Videnskabelige undersøgelser viser ikke, at økologiske produkter er sundere eller mere sikre end almindelige fødevarer.«

ØKOLOGISK LANDBRUG SÆLGES som værende godt for miljøet. Dette er sandt for den individuelle mark. Økologisk landbrug bruger mindre energi, udleder færre drivhusgasser, nitrogenoxid og ammoniak og forårsager mindre udvaskning af kvælstof end almindelige marker. Men hver enkelt økologisk mark producerer meget, meget mindre. Så for at producere den samme mængde hvede, spinat eller jordbær skal der bruges meget mere land. Det betyder, at den gennemsnitlige økologiske afgrøde resulterer i udledning af cirka lige så mange drivhusgasser som almindelige grøntsager – og omkring ti procent mere nitrogenoxid, ammoniak og syring. Hvad værre er, skal økologiske landbrug, for at producere tilsvarende kvantiteter, bruge et 84 procent større areal – jord, som ikke kan bruges til skove og rigtige natur reservater. Hvis man for eksempel skulle producere den mængde fødevarer, USA producerer i dag, men gøre det økologisk, ville det kræve en forøgelse af landbrugs­jorden i en størrelsesorden af næsten to gang Storbritannien. Det svarer til at udrydde alle parker og vildnisser i det kontinentale USA.

Meget god kronik som Lomborg her har skrevet. Læs den, for der er nogle fine argumenter, der kan tages i brug ved den næste familiefrokost, hvis families økofreak skal belære dig om alle økologiens lyksaligheder.