Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

10

Skrevet af Lubas 1605 dage siden - Direkte link

Jeg har selv læst til lærer i 1 år med matematik som linjefag (jeg har pt. orlov fra studiet og fuldtidsarbejde istedet), og kan kun skrive under på at fagligheden virkelig ikke er særlig høj. Det var skræmmende at begynde på seminariet og opleve folks indstilling til hvordan matematik skal være! Så kan det altså være ligegyldigt hvor god du er til pædagogik, psykologi og didaktik og hvor glad for børn du er hvis ikke du har styr på det fagfaglige og lidt til!


Skrevet af ckh 1605 dage siden - Direkte link
Uddannelsen af lærere har været faldende lige siden 1970'erne. Dog levede landet lykkeligt videre fordi den "gamle" lærerstand stadig var tilstede i adskillige år derefter. Dette har i Danmark bl.a. kunnet mærkes på vore "nye" akademikere i den offentlige sektor, som først i 1990'erne kunne rykke op i de pensionerede embedsmænds rækker. Takket været enhedsskolen, afskaffelsen af eliteskolerne og sænkningen af kravene til studentereksamen, har vi fået en overflod af ringere uddannede væsener ind på mange afgørende poster. Det vil utvivlsomt svie til os i en á to generationer fremover, inden vi eventuelt kan få vendt den udvikling, som rent faktisk er ved at gøre landet til et Eu-udkantsområde. Men vi må begynde med en højnelse af uddannelserne nu og samtidig må danskerne lægge den selvfede holdning bort, der er nemlig ikke meget at være stolt af mere.

Skrevet af Langki 1605 dage siden - Direkte link

 

 Glimrende kommentar, ckh ! Dog tror jeg, at løbet er kørt. Processen har varet for længe og hvordan skal skuden vendes ?

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Kim Ursin 1605 dage siden - Direkte link

Vi kan da starte med det helt basale, i 1984 fik en studrende 2500 timer, i dag 1200 timer. Hvis man ikke brugte 33% af uddannelsespengene på administration, ville der endda også være penge til det. Og så er der blevet nedlagt 6500 stillinger de sidste 3 år, så måske det var på tide at få hævet kravene til at komme ind på studiet. Der er masser af arbejdsløse lærere p.t., så hvis man ikke skal hæve kravene nu, hvornår skal man så.

 

Da jeg selv var lærerstuderende gik jeg i klasse med 2 studerende der ikke havde bestået gymnasiet, så er standarden ligesom lagt.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58

- Annonce -

- Annonce -