Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

18

Skrevet af Udlandsdansker 1577 dage siden - Direkte link

Det er vel kun forventeligt, når man fra politisk side stræber efter at 95 % af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. For at nå dette mål, må kravene for at bestå således sænkes svarende til de faglige evner af 95. percentil.

 

Taberne bliver selvfølgelig de dygtige og/eller flittige elever, som må leve med undervisningsniveauet leveret af det offentlige uden reelle alternative undervisningsmuligheder.Skrevet af Svend 1577 dage siden - Direkte link

I min ungdom havde en by med et opland på 40.000 mennesker eet gymnasium med een mat-fys klasse på 14 elever. Det var det, der var brug for max..

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Broderen 1577 dage siden - Direkte link

Jeg har prøvet gymnasiet på begge reformer.

 

Det var tydeligt, da jeg gik igennem på den nye reform, at de kæmpede for, at alle kom igennem, også selvom der var flere, der ikke nødvendigvis var egnede. Jeg under dem, at de fik huen dog. 

Men det tidligere karaktersystem var ligeså håbløst. Man fik kun topkarakteren, hvis man var klogere end læreren, og flere oplevede, at læreren ikke kunne redegøre for, hvorfor man fik 11 og ikke fik 13.

Et af argumenterne for den nye karakterskala var, at man nemmere fik topkarakteren, så man konkurrerede med de udenlandske studerende på lige fod.

 

Man kommer helt sikkert lettere til sin eksamen nu, men jeg foretrækker det nye system. 


Skrevet af ckh 1577 dage siden - Direkte link

Siden 1970'erne har niveauet i den danske skole foretaget en stadig nedadgående kurve. En student idag kan mindre end en realist fra 1950'erne. Hvis Danmark overhovedet skal kunne gøre sig håb om at blive et vidensamfund, skal enhedsskolen afskaffes og kravene i gymnasieskolen strammes til et punkt, hvor sikkert højst en trediedel af de nuværende studenter vil kunne håbe på at bestå.

Inden da vil lærerforeningen have protesteret i høje toner, da det samtidig vil medføre, at halvdelen - eller flere - af de nuværende lærere vil vise sig ikke at være tilstrækkeligt kvalificerede.


Skrevet af LordNacho 1577 dage siden - Direkte link

Hvordan kan man "bestå" når man kun har 45% korrekt?


Skrevet af Bekymret Borger 1577 dage siden - Direkte link

Jeg forstår ikke at han fremlægger karakterinflationen som om det er en fejl ved den nye skala?

 

Jeg fulgte lidt med i debatten dengang den nye skala blev indført, og det var et eksplicit formål at sænke kravene, for at arbejdsstyrken skulle se dygtigere ud på papiret, og dermed bedre kunne konkurrere med udlandet. Ja, der var også andre overvejelser i spil, men karakterinflation var åbent erkendt som formålet.

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

8
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58
13

- Annonce -


Om Jesper Ørsted
Medlem af Nye Borgerlige Kernekrafttilhænger
Modstander af indvandring af uudannede personer fra den tredie verden
Modstander af fri narko
Mac...

Se Jesper Ørsteds profil
eller
Følg Jesper Ørsted- Annonce -