Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

23

Skrevet af slettet bruger 8391 1608 dage siden - Direkte link

En yderligere konsekvens af disse tilfælde vil forhåbentlig være, at begreber som "betonkommunisme" og "betonsocialisme" får tilføjet en ny symbolsk betydning. :-)


Skrevet af Louis B. Knockel 1608 dage siden - Direkte link

Hæ hæ.


Skrevet af _slettet_bruger_7628 1608 dage siden - Direkte link

Alkali Kisel Reaktionær :o)

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Poul Christensen 1608 dage siden - Direkte link

Godt spin af Rambølls ekspert/sælger, der øjner arbejde til sit firma. Nyheden er 40 år gammel, en viden alle med kendskab til beton har haft.


Skrevet af _slettet_bruger_4973 1608 dage siden - Direkte link

Ja, helt tilbage i tiden var det vist Aristoteles, der udtalte, at det der var fælleseje, var det, der blev dårligst ivaretaget.

 

Man ser det jo overalt. Kommunale og statslige bygninger som er "grimme" allerede efter 1-2 år, og som er "flotte" eller "nyskapende" rent arkitektonisk, men hvor alt sund fornuft og syn for praktisk indretning er blevet skyllet ud i toilettet.

 

Bygningerne forfalder. Jamen, når vi nu havde sat 100 millioner af til et kulturhus, troede vi jo ikke, at vi herudover også skulle sætte 1-2 millioner af årligt til vedligeholdelse...? Nej, naturligvistror man ikke det, når man som politiker er vokset op i en tid, hvor ens private ejendom og ens venners private ejendomme er steget i værdi på trods af misvedligeholdelse.

 

Men man vil jo så gerne have en eller anden visionær arkitekt til at tegne "kulturhuset" i Nørre Usseldrup. Man lever jo kun engang og i hvertfald i nuet. Fortiden og fremtiden kan man ikke bruge til noget og kommende generationer må i hvertfald selv kæmpe for værdiskapelsen, som man selv har gjort...! (LOL)

 

Resultat:

En radon-fælde af beton og glas (build by the lowest bidder) med fladt tag, hvor det om vinteren trækker langs gulvene, og hvor bygningen kun vanskeligt kan varmes op, hvorfor man naturligvis ikke varmer den op, hvorfor der bliver fugtproblemer og sidenhen sskimmelsvampproblemer.

 

Om sommeren er bygningen til gengæld alt for varm p.g.a. de store glasfacader, men vinduerne kan i sagens natur ikke åbnes, da det ville forstyre "helhedsindtrykket". Den utilslørede adgang for solens UV-stråler nedbryder endvidere mange af de indvendige materialer med stor hast.

 

Efter 5-10 år begynder det at dryppe fra loftet, hvilket (for en byggetekniker) betyder at undertaget allerede er gennemtæret af fugt. Men da bygningen ikke har sin egen vagtmester og da det er skiftende håndværkere fra kommunens vagtmestertjeneste som tilser bygningen, stiller man i første omgang bare spande op (så man ihvertfald ikke ødelægger gulvet) - problemet er så bare, at da ingen ligesom har ansvaret for at tømme de fyldte spande, bliver vandspildet koncentreret under spanden.

 

Udvendig er glas- og betonfladerne nu overgroet med mos og svamp, men da der ikke er sat penge af til en årlig "nedvaskning", får bygningen lov til at ligne et forskimlet stykke brød. Brugerne af bygningen bemærker nu forfaldet, hvilket irriterer dem, hvorfor de (nogle) begynder at skrive på toiletdørene og hvor de ellers kan komme til det - og nu ved vi så alle, hvor det egentligt bærer henad.

 

Kommunen fattes penge, og man har derfor udbedt sig en konsulentrapport, Man konkluderer med, at det vil være meget billigere, at bygge et nyt kulturhus end at skulle sætte det "gamle" (næsten helt nye) kulturhus i stand og ser sig derfor nødsaget til at sælge bygningen til en privat aktør for en slik. Den private aktør opererer imidlertid med planlægningshorisonter, der er længere end 5-10 år, og ser derfor en gylden mulighed for at erhverve sig en af kommunens bedste byggegrunde samt en bygning som, dog efter en dyr og omfattende renovering, vil kunne reddes.

 

Men i sidste øjeblik må den private aktør dog springe fra, da man fra central side har besluttet, at bygningen er "bevaringsværdig". Kommunen tvinges nu til at gennemføre en præcis renovering med anvendelse af de originale byggemetoder og byggematerialer. Man søger om dispensation til at ændre tagkonstruktionen til et tag med hældning, men får blankt nej, efter indsigelse fra arkitekten, som mener dette vil forstyrre "helhedsindtrykket".


Skrevet af slettet bruger 8391 1608 dage siden - Direkte link

Det var dog et uhyggeligt tilfælde med kulturhuset i Nørre Usseldrup. Er der virkelig ikke nogle agtværdige borgere, som protesterer vildt og voldsomt, og bombarderer lokalavisen med læserbreve?


Skrevet af Louis B. Knockel 1608 dage siden - Direkte link

Tillad mig at gøre opmærksom på, at det ikke er kulturhuset, men bedehuset i Nørre Usseldrup, der har været ramt af visse problemer. Dette dog ikke på grund af betonkvalitet, men fordi langtidslagrede ædelfækalier viste sig at være højeksplosive.

Bedehuset vil blive genopbygget af egnens naturmaterialer. Jeg selv, familie, husdyr og tyende hæfter for tilsagnet herom.


Skrevet af roehakker 1608 dage siden - Direkte link

Der må være nogle arkitekter i Danmark der har røde øre , pga. af betonskandalen er der sikkert ingen  udlændinge der ønsker broer opført af Danske levenrandører .

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58

- Annonce -

- Annonce -