Værd at læse

00

Nu kommer regningen for brug af dårlig beton | Ingeniøren

Ødelæggende alkalikisel-reaktioner (AKR) er i fuld gang med at nedbryde en række relativt unge broer på vej og jernbane. For eksempel har Vejdirektoratet måttet nedrive den ene halvdel af en 114 meter lang tvillingebro over vådområdet ved Borrevejle Vig på Holbækmotorvejen.

»Samfundet kommer til at stå med et kæmpeproblem, hvis vi ikke sætter ind med vedligeholdelse af AKR-broerne. Den ultimative konsekvens vil være, at vi bliver nødt til at udskifte en meget stor del af broerne fra 1960'erne og 1970'erne,« siger Bent Grelk.

Heri ligger den ækle sandhed om demokratiet. Vinderen af valget er ham, der er dygtigst til at bestikke vælgerne med gratis goder. Vinderen af valget kan ikke tillade sig at arbejde med en lang tidshorisont, og derfor er alle vestlige demokratier dybt forgældede, og derfor ignorede man i mange år den viden man havde siden slutningen af 50'erne om AKR. Prisen for at tænke langsigtet var politisk alt for højt, og når regningen først kommer 50 år senere, kan man med videnskabelig sikkerhed vide, at politikerne vil opføre sig som om den ikke eksisterede.

Desuden viser denne sag, at politikere altid hellere vil ud og tage første spadestik på et nyt projekt, fremfor at genere vælgerne med det irriterende vejarbejde, der er nødvendigt og mest økonomisk. Kære venner, politikerne lyver og bestikker. Hold op med at lytte til dem.

Læs artikel

8 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere