Ny anklage imod Klarlund: Dobbelt publicerede forsøg med Penkowa

Dagbladet Politikens sundhedsekspert, professor Bente Klarlund bliver igen anklaget for at have fusket med videnskabelige artikler i samarbejde med sin tidligere kollega, Milena Penkowa, som Klarlund nu har vendt ryggen.

Det er overlæge Søren Toubro, leder af forskningsklinikken Reduce, der kommer med anklagerne i fredagens udgave af avisen Dagens Medicin.

Ifølge Toubro har Bente Klarlund & Milena Penkowa genbrugt det samme forsøg i flere videnskabelige artikler uden at gøre opmærksom på det, muligvis for at komme til at se mere produktive ud, end de faktisk var.

"Uforståeligt nok oplyste de ikke, at dele af artiklerne var identiske. Professor Bente Klarlund Pedersen står på begge artikler som seniorforfatter og garant for resultaternes rigtighed," skriver Søren Toubro.

Til Ekstra Bladet siger han: "Jeg har altid lært, at sådan gør man bare ikke. Det er ikke en personlig vendetta imod Bente Klarlund, men man skal ikke sige, at man er englehvid, hvis man ikke er det."

Bente Klarlund blev tidligere på ugen anklaget for videnskabeligt fusk af professor James A. Timmons fra Royal Veterinary College University i London. James Timmons har indgivet klage over Klarlund til Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Bente Klarlund har afvist James Timmons' anklager.

Hun har endvidere selv indgivet klage til UVVU over Milena Penkowa, da det for en måned siden blev kendt, at der var fusket med foto-dokumentationen i to artikler, skrevet af Penkowa & Klarlund.

Læs artikel

6 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere