Kontakt 180Grader.dk
14

Skrevet af Klaus K 1368 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Affødt af ovenstående naive kommentar, hermed følgende - jeg håber, Wehrsdorf tilgiver:

En hurtig oversigt over denne specielle industri - medicinalindustrien. De største spillere er GlaxoSmithKline, Pfizer, Novartis, Johnson & Johnson (McNeil), AstraZeneca, Merck m.fl:

Medicinalindustrien er et multinationalt kartel, som idag er verdens største private branche. Som en stor igle sidder dette kartel og suger på nationalstaternes sundhedsbudgetter overalt i verden. Deres mål er at proppe flest mulige drugs i borgerne, og det går fint:

Se danskernes forbrug af lykkepiller: Antidepressiver, Danmark 1999-2010

Ingen anden branche er grebet i så meget svindel som medicinalindustrien. Stort set samtlige nye produkter de sender på markedet er behæftede med fejl, som forårsager mere sygdom, invaliditet og dødsfald. Hvorfor får det lov at fortsætte?

Fordi kartellet har sat sig på de offentlige instanser, der skal godkende nye produkter - her i DK: Lægemiddelstyrelsen. Denne styrelse er totalt kontrolleret af medicinalindustrien, fordi de betaler driften af den.

Som Wehrsdorf skriver, er medicinalindustrien kæmpelobbyister. De lobbyer via købte læger, som optræder skjult for at sælge produkter og behandlingsmetoder til politikere og embedsværk:

Politikere belejrede af læger, der lobbyer skjult for medicinalindustrien


Mere end 2500 læger i Danmark er på medicinalindustriens lønningsliste, samtidig med at de virker som almindelige læger i systemet. Naive syge danskere tror på naturligvis på deres læge, som han fremstår i fin hvid kittel - også når han siger, patienten skal tage det drug, han selv får betaling for at promovere af producenten.

Medicinalindustrien har efterhånden mange sygdomme og dødsfald på samvittigheden. Det må være langt flere end de andre brancher, de altid angriber for dette: Fødevareindustri, alkoholindustri og tobaksindustrien.

Pudsigt nok er det netop disse tre nydelses-industrier, som medicinalindustrien vil ødelægge. Følger man pengene i public health slagsmålene om nydelsesmidlerne fra disse tre brancher - Fødevare, alkohol og tobak - så finder man, at medicinalindustrien er den økonomiske muskel bag dem alle.

Det foregår ved, at man giver store midler til fanatiske "advocacy"-grupper - ngo'er, akademikere og pressionsgrupper som Kræftens Bekæmpelse o.l. - for at bruge dem som bjæffende hyæner, der kan gå i haserne i politikerne og fremme industriens agenda - for tiden er det forbud mod tobak og restriktioner overfor alkohol, sukker og fedt.

Jamen - er disse nydelsesmidler ikke farlige? Tja - hvorfor er de nu lige pludselig blevet farlige, efter mange år, hvor de ikke var det? Hvor kommer oplysningerne om faren fra? De kommer fra den videnskabelige medicinske litteratur - og den ejer medicinalindustrien. Stort set samtlige såkaldt "ansete" medicinske tidsskrifter ejes af industrien.

En flok seriøse, uafhængige researchere har beregnet, at 90% af alle oplysninger i den medicinske litteratur er forkerte: Lies, Damned Lies, and Medical Science.

Som den tidligere redaktør af New England Journal of Medicine, Marcia Angell siger om de medicinske journaler:

I find it hard to imagine that a system this corrupt can be a good thing, or that it is worth the vast amounts of money spent on it.

Hvad er meningen med det hele? Måske er det langsigtede mål at få alle naturlige nydelsesmidler og fødevarer forbudt og erstattet med drugs? Naturen er for farlig, mener eliten. Drugs er lettere at skrue op og ned for, alt efter produktionens behov. Brave New World? Måske ...

Det er i dette lys man skal se krigen mod nydelse (rygeforbud, alkoholrestriktioner og fedtskat): Medicinalindustrien står bag - de er the puppet master - mens politikerne blot agerer puppets, og formentlig ikke helt forstår sammenhængen.


Skrevet af sorenh 1368 dage siden - Direkte link

Strengt taget lever medicinalindustrien ikke af at sælge medicin. Den lever af patenter. Og den kan ikke bruge patenter der er udløbet til noget som helst. Det er en form for merkantilisme, eftersom det er staten der står for patentgodkendelser.

 

I artiklen nævnes 1 og 2 generations p-piller og 3 og 4 generations p-piller. Mon ikke patenterne er udløbet på 1 og 2 generations p-pillerne? Det er formodentlig derfor medicinalindustrien hellere vil sælge 3 og 4 generations p-piller. Forskellen ligger i patenterne.


Skrevet af MajC 1368 dage siden - Direkte link

+ 1000

- Annonce -


Skrevet af Kian Conteh 1368 dage siden - Direkte link

Ingen anden branche er grebet i så meget svindel som medicinalindustrien.

Sludder og vrøvl. Lidt kildekritik ville være på sin plads.

Stort set samtlige nye produkter de sender på markedet er behæftede med fejl, som forårsager mere sygdom, invaliditet og dødsfald. Hvorfor får det lov at fortsætte?

Du har for høje forventninger til medicin. Al medicin har bivirkninger og indebærer ricisi. En god tommelfingerregel er, at jo bedre det virker mod en sygdom, jo flere bivirkninger har det. Meget få molekyler har en meget specifik effekt, og påvirker derfor andre steder end hensigten. Alle med en smule viden om farmakologi ved det. Men hvorfor tro på mig, jeg er jo ansat af lægemiddelindustrien.

Fordi kartellet har sat sig på de offentlige instanser, der skal godkende nye produkter - her i DK: Lægemiddelstyrelsen. Denne styrelse er totalt kontrolleret af medicinalindustrien, fordi de betaler driften af den. 

Jeg er generelt tilhænger af brugerbetaling, og det gælder også for lægemiddelindustrien. At hver og en sagsbehandler i Lægemiddelstyrelsen skulle have solgt sin sjæl og sin faglige integritet til industrien fordi styrelsen opkræver gebyrer er ikke andet end absurd. Industrien efterspørger saglige myndigheder, da de skal bruge godkendelserne til lettere at få godkendelser i andre lande.

 

Myndighedernes effekt er i højere grad, at god medicin ikke kommer på markedet, og hvis det gør, så er det med så lang tids forsinkelse at mange patienter ikke får gavn af det. I stedet skulle medicin være langt mere tilgængelig for patienterne, men det kræver naturligvis nogle mere realistiske forventninger fra patienterne og dig.

 

Du må virkelig hade mig, for jeg har også være ansat i Lægemiddelstyrelsen.

Som Wehrsdorf skriver, er medicinalindustrien kæmpelobbyister. De lobbyer via købte læger, som optræder skjult for at sælge produkter og behandlingsmetoder til politikere og embedsværk: 

Det kunne også være at lægerne sagligt mener hvad de siger, og siger hvad de sagligt mener. Måske har de bare lift mere realistiske forventninger til medicin.


Skrevet af Klaus K 1368 dage siden - Direkte link

Naturligvis hader jeg ikke dig Kian, det ved du da :) Men det er en fæl branche, du befinder dig i. Den er simpelthen blevet for stor & magtfuld - et kartel - politikerne burde splitte den op, som man gjorde med tlf-selskaberne i sin tid. Helst bedre dog.

Som du ved, er jeg ikke anti-capitalist. Jeg er pro - men kapitalisme fungerer ikke, når der ikke er konkurrence, og det er der næsten ikke i et kartel som Big Pharma. Og der foregår utrolig megen korruption. Det er en branche, hvor interesse konflikter med myndighederne er reglen snarere end undtagelsen. Det er simpelthen for voldsomt.

Big Pharma er én af få brancher (sammen med sikkerhedsbranchen), der kan skræmme folk til at købe deres produkter. Tænk, hvis vi andre kunne det! Ville vi så gøre det? Aner det ikke, men det er ikke rart at se, hvordan folk skræmmes rundt i manegen af store medicinal kolosser.

Sludder og vrøvl. Lidt kildekritik ville være på sin plads.

Du kan ikke lide Gøtsche, men han er jo ikke branchens eneste kritiker. Det vælter med dem overalt:

Pharma Not in Business of Health


Funny but True Facts About Big Pharma

Dagens tilbud: Køb et rygeforbud

Big Pharma Exposed Created Fake Swine Flu Pandemic

Health Ranger: Big Pharma's Secret Agenda Exposed

Man kan blive ved:  You Tube

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

14
54
13
7
3
14
4
17
14
32
4
9
11
17
14
18
6
32
8
3

- Annonce -


- Annonce -