Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

19

Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1607 dage siden - Direkte link

Jeg ville anslå den mest miljøvenlige energi vi kunne havde var at indrage alle de 1000'er af kvadrat kilometer tage der er i Danmark, og belæg dem med solceller, det vil ikke skæmme så meget som vindmøller, og i sommertiden, vil vi sådan set kunne slukke samtlige kulkraftvæker, og vindmøller, og køre på ren sol energi..  Om vinteren, skal der nok nogle andre alternativer til, men der findes muligheder.

 

En anden alternativ vile være at kigge på at bore ca 800-3000 meter ned i jorden, og hente den grund varme der er der nede op, det kunne styres med en gravity feed, altså hæld vand på det ene rør og varmt vand kommer op af den anden, ingen dyr energi til at pumpe varmen ind og ud, ej heller særlig dyr cirkulations pumpe - ja ja, jeg er en Ingeniør, så jeg kender godt udfordringerne ved at bore så dybt og få varme overførseln til at virke, men kunne man få det til at være relativt billigt at lave, er der gratis varme i godt og vel 10 000 år, eller indtil røret går i stykker pga jord vandringer, og andre skader.


Skrevet af Callesen58 1607 dage siden - Direkte link

Du kan slet ikke nøjes med at putte solceller på tagene, ikke som effektiviteten er nu. Vi skal op på en effektivitet over 60%, for at det vil kunne lade sig gøre, selv en sommer, hvor der næsten kun er solskin.

 

Men som ingeniør, så burde du da også vide, at man ikke bare slukker et kulkraftværk, da det med de forældede møgspande vi har i dagens Danmark, så tager det lang tid, før de opnår "maksimal effektivitet".


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1607 dage siden - Direkte link

Jeg er udemærket klar over at man ikke bare slukker for et kraftværk, men man kan nedjustere hvor meget man generere, flytte den til standby mode osv..   Jeg har dog ikke gidet skrive en størrer redegørelse for alle aspekterne.  Der vil altid være et behov for dem, indtil vi får nok alternativ energi, da industrien har stort behov for strøm, som alternativ energi nok ikke vil kunne dække i den nærmeste fremtid.

 

Men du har ret at effekten på solceller er lav, men hvis vi indragede alle tagene på husene i Danmark, ville man kunne få nok strøm, vi snakker jo 100'er - 1000'er af kvadrat kilometere.

 

Et standard hustag i Danmark er nok til at om sommeren kan man lave mere end 6kw/h i dag timerne (som er tilbagekøbsgrænsen sat i Danmark), problemet er at lagre det til aften timerne, hvor der er brug for det).. 

 

Så kigger vi lokalt kan man sagtens dække en hustands behov (om sommeren), ved solceller på deres tag, med en smule ekstern supplement..   Selv ved de lave effektiviter vi har lige nu..   Forsøg har vist at husstande kan være selvforsynedne med strøm, særligt om sommeren, ikke så godt om vinteren..    Problemet er bare vi ikke har muligheden for at effektivt lagre strøm.

 

Derfor skal man til at kigge international til at oprette et international netværk, til strømforsyning og drage nytte af at solen altid skinner et eller andet sted på jorden, men desværre er verden (mennesker) ikke klar til det endnu.

 

Effektiviteten af solceller vil blive bedre med tiden.  

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Byggemand Bob 1607 dage siden - Direkte link

Spændende ide... og et eksempel på noget som F-A-RV-EL ikke kan forudse eller overhovedet forestille sig... hvorfor de naturligvis ikke kan bestemme hvordan udviklingen vil foregå...


Skrevet af oecon 1607 dage siden - Direkte link

Jeps, solenergi er vejen frem... Helt galt for Vestas går det dog ikke - der kan jo klisteres nogle solceller på vingerne ;-)


Skrevet af Svend 1607 dage siden - Direkte link

Jeg tror nok, at jeg lige ville bygge et par a-kraftværker for en sikkerheds skyld, indtil Dyrup har malingen på programmet i den rigtige grønne farve.

 

Een ting er, at nogle forskere har hittet ud af et eller andet - Noget andet er at lave det i praksis.


Skrevet af Callesen58 1607 dage siden - Direkte link

Det er jo heller ikke vildt effektivt på nuværende tidspunkt, da det kun har en effektivitet på 1% mod solcellers 10%. Det er dog utroligt billigt i forhold til.

 

Men ellers, så kunne jeg godt ønske mig en Thorium-reaktor i mit nabolag.


Skrevet af Juul 1607 dage siden - Direkte link

Åh nej - hvad så med alle de planlagte statuer af Ritt Bjerregaard aka. vindmøllerne?


Skrevet af Peter Mogensen 1607 dage siden - Direkte link

Hmm... Cadmium? Hvordan er det ikke giftigt?

Nu er der også Cadmium i nogle eksisterende solcelle-produkter, men det er kapslet grundigt ind i glas mm. og nogenlunde til at holde styr på. Men hvis man maler det på?


Skrevet af Callesen58 1607 dage siden - Direkte link

Det har jeg også overvejet. Jeg tænker, at man vil have to slags maling. Den første vil være solcelle-malingen, og den anden vil være et usynligt lag, som man putter ovenpå for .


Skrevet af Peter Mogensen 1607 dage siden - Direkte link
tjoe... men stadig ikke så godt pakket ind, som mellem to glaslag. Men måske finder de et andet ugiftigt materiale med samme egenskaber når det produktudvikles.
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15
58

- Annonce -

- Annonce -