Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

37

Skrevet af Bent Laursen 1635 dage siden - Direkte link

Darwins "de bedst egnede overlever" anvendt på racerne. Fy-fy, men ikke desto mindre sandt. De tidligste højkulturer findes netop i Nordøstasien.


Skrevet af Dagobert 1635 dage siden - Direkte link

Ja vi hylder alle videnskaben, lige indtil den afslører fundamentale fejl ved visse politiske ideologier. Så skal budbringerne korsfestes og stenes.


Skrevet af Torben Snarup Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Det handler ikke om "racer", men om samfund, kulturer og klasser. De mekanismer, H. Nyborg beskriver, er dynamit under en "stor fortælling" om universalitet og multikulturel harmoni. På universiteter og sektorforskningsinstitutioner dyrkes denne illusion, som er et affaldsprodukt fra kristendommen. 

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Phil 1635 dage siden - Direkte link

Jeg tror ikke, at det er fordi de toneangivende politikere ikke forstår det. De vil bare ikke anerkende det. Verden er jo sådan, som de italesætter den.


Skrevet af _slettet_bruger_560 1635 dage siden - Direkte link

Jeg tror du har ret.

 

Ikke nok med at de har formået at forblænde en hel generation, de har også formået at forblænde sig selv. De kan simpelthen ikke se et andet verdensbillede end det de har formuleret ved deres skrivebord.


Skrevet af Martin1 1635 dage siden - Direkte link

Egentlig tror jeg ikke, at man på den måde kan sætte politikerne i rammer. Mange af dem er produkter af universitetsmiljøer der hylder den socialkonstruktionistiske tilgang til virkeligheden. Altså at virkeligheden fortolkes og accepteres i sproget. Altså snakker man om, at styre diskurser, italesætte bestemte perspektiver og kontekstualisere i dialog. Det er min oplevelse, at personer der færdes meget i akademiske miljøer præget af socialkonstruktionisme, har svært ved at acceptere, at virkeligheden kan fortolkes på andre måder. Ofte bliver debatter med socialkonstruktionister unuanceret og man oplever desværre en del fundamentalisme. Man bliver præget af den sociale virkelighed man agerer i og hvis man kontinuerligt færdes i miljøer hvor man anskuer/fortolker virkeligheden gennem sproget, er det svært at acceptere hvis man ikke kan realisere det praktisk.

 

Så politikerne kan sagtens forstå, at virkeligheden er anderledes. De har bare utroligt svært ved, at acceptere en tilgang hvor brug af ord som: inklusion, mangfoldighed, integration, tilpasning, tillid, samarbejde osv ikke er nok til at skabe virkelighed. Det er jo det de har lært - sproget skaber virkeligheden.


Skrevet af slettet bruger 834 1635 dage siden - Direkte link

Fabelagtigt formuleret!


Skrevet af Jannik Thorsen 1635 dage siden - Direkte link

Jeg tror at dette er en del af forklaringen. Socialkonstruktivisme er blevet meget populært igennem de seneste år i diverse universitetsmiljøer.

 

Det passer også som fod i hose med en teknokratisk ideologi. Da den netop bekræfter teknokraten og politikeren i at de kan gøre en hel del ved hjælp af politik. At de både kan omforme menneskers bevidsthed og socialt konstruere deres utopiske samfundsideal.

 

Det er selvfølgelig sludder meget af det. Men vor tids munkemarxisme er på mange måder denne socialkonstruktivisme, som også har dets rødder på den postmoderne venstrefløj.

 

Her er dog også en del politisk korrekt medløberi involveret. Det kan simpelthen også være forbundet med mange omkostninger at opgive den nærmest religiøse tro på mangfoldighed og multikultur. Så der er bestemt et vist incitament til at holde sig selv stærk i troen!


Skrevet af Jacques d´Biann 1635 dage siden - Direkte link

"Da den netop bekræfter teknokraten og politikeren i at de kan gøre en hel del ved hjælp af politik. At de både kan omforme menneskers bevidsthed og socialt konstruere deres utopiske samfundsideal."

 

Nemlig. Jeg plejer at sige, at den suverænt største dræber i menneskehedens historie, er troen på, at man kan kurere menneskeheden for menneskenaturen ved hjælp af abstraktion.


Skrevet af Badger Badger Badger 1635 dage siden - Direkte link

Det er rystende at forestille sig en hel nation med en gennemsnitlig IQ på 70. Og det er endnu mere rystende at tænke på, at det er virkeligheden for hele Afrika syd for Sahara med Sydafrika som eneste undtagelse.


Skrevet af slettet bruger 6264 1635 dage siden - Direkte link

Det er jo ikke sådan, at en høj uddannelse og dermed rimelig IQ er garanti for fornuftige resultater.

 

Eksempler???

Folketinget og EUnionen.


Skrevet af roehakker 1635 dage siden - Direkte link

 Godt formuleret Leif .


Skrevet af Kaspar 1635 dage siden - Direkte link

"The intelligence of the planet is constant, and the population is growing." [akkrediteret til Arthur C Clarke]


Skrevet af Cool Carl 1635 dage siden - Direkte link

Mon ikke "medier" som International Dispatch, Glenn Beck og andre konspirationsteoretikere er en større trussel for den gennemsnitlige IQ end ændringer i det globale bosætningsmønster. 


Skrevet af Cool Carl 1635 dage siden - Direkte link

Mon ikke "medier" som International Dispatch, Glenn Beck og andre konspirationsteoretikere er en større trussel for den gennemsnitlige IQ end ændringer i det globale bosætningsmønster. 


Skrevet af Martin1 1635 dage siden - Direkte link

Så det du siger er: "Hvis det er fakta, så fornægter jeg fakta?"....


Skrevet af Bekymret Borger 1635 dage siden - Direkte link

Jeg tror Helmuth Nyborg overvurderer betydningen af den generelle IQ. Det er ikke nødvendigvis et problem at der er mange med lav IQ, så længe det er dem med høj IQ der sætter dagsordenen. Det betyder ikke så meget at befolkningen ikke er i stand til at tænke selv, hvis den så bare har gode forbilleder at forme sit liv ud fra.

 

Derudover er ens værdi for samfundet ikke udelukkende afhængig af IQ. Der er også falgruber ved mennesker med høj IQ set fra samfundets side - se bare på hvor populær den utopiske venstrefløjstænkning var på universiteterne under den kolde krig.


Skrevet af Jannik Thorsen 1635 dage siden - Direkte link

Jo det er et problem at de lavt begavede formerer sig uhæmmet. Og så er det lige meget om det er de begavede der "sætter dagsordenen". Et lavt gennemsnitligt intelligens niveaue har konsekvenser for hele samfundet. Mængden af social dysfunktionalitet er nogenlunde proportional med antallet af lavt begavede. Og så er det lige meget om de kloge sidder på magten, hvis de skal regere en bananrepublik. Og det er desværre det som vesten er ved at udvikle sig til.

Prøv at læs "The Bell curve", og du vil få en ide om hvor mange områder af samfundslivet som IQ påvirker.

 

Din anden indvending har en vis sandhed på sig. Men troen på liberale eller socialistiske utopier er til dels også afhængig af tidsånden og samfundsudviklingen. Set i et historisk perspektiv er det jo kun i en begrænset del af menneskets civiliserede historie at eliterne har dyrket utopier.

 

 

 

 

 

 


Skrevet af Jacques d´Biann 1635 dage siden - Direkte link

Bekymret Borger:

 

Du kan ikke se det større problem i et flertalsvælde? Jo dummere gennemsnittet er, jo dummere vil det politiske sprog og den politiske appel også blive, for at sikre sig, at de lavbegavede forstår politikerne selv, så stemmerne derefter kan trækkes i land.

 

Og så er der lige den detalje, at de dummere oftest også er de mest statsafhængige, så disse vil helt automatisk begynde - pr. demokratisk flertal - at sende staten efter de kvikkere for at frarøve disse deres ejendele med henblik på såkaldt "rimelig og fair omfordeling" og gradvist stemme staten større og større og mere og mere invasiv til formålet.

 

Jo lavere IQ'en bliver i samfundet, jo mindre frit og jo mere kollektivistisk autoritært vil det også blive med demokratiet som facilitator. Så kan man så spørge: Hvad så med alle de kvikke socialister? Akademikerne? Ikke så meget, de har såmænd indset denne mekanismes langsigtede konsekvens forlængst og positionerer sig så bare tilpas tidligt for ikke selv at komme i klemme og for at kunne blive tilgodeset af den velvillige sejreherre hvis sag de har kæmpet - IQ80, når denne - med staten i ryggen - sætter sig igennem overfor "dem, der har mere" pr. demokratisk flertal.

 

Socialismen taler til det allerlaveste i de småligste af folk.


Skrevet af Louis B. Knockel 1635 dage siden - Direkte link

Uhyggeligt, men sandt. Heldigt, at man er gammel.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Videnskab

2
11
13
10
6
10
22
6
5
10
7
7
9
17
3
2
8
35
7
15

- Annonce -


Om Bent Laursen
Tilhænger af europæisk fælleskab, økumenisk fælleskab, moderat liberal.

Se Bent Laursens profil
eller
Følg Bent Laursen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -