Kontakt 180Grader.dk
25

Skrevet af MathiasJ 992 dage siden - Direkte link

Gad vide hvordan de røde ser på det her; er Uncle Sam et offer for de onde onde banker/kreditorer eller er han bare et kapitalistisk svin der får hvad han fortjener?


Skrevet af Ole-360 992 dage siden - Direkte link

Meget pædagogisk video - men desværre ikke helt korrekt. Det er grundliggende rigtigt, at USA i meget lang tid har kørt med underskud og financieret dem ved at låne. De har skabt ubalance i den globale økonomi, fordi de ikke ville tilpasse eget forbrugsniveau til, hvad de faktisk har råd til. (Og så giver de kineserne og andre skylden for de ubalancer.). Men den måde det hele bindes sammen på her, er alligevel ikke helt rigtigt:

1) Afsnittet fra 1:40 og frem om, at Obama er ved at skabe inflation ved at printe flere dollars, er indtil videre spekulativt. USAs inflation er ikke steget mærkbart

http://www.usinflationcalculator.com/inflation/current-inflation-rates/

og der er så mange andre kriserelaterede pres i (især) de vestlige landes økonomier, at det ikke er sikkert, der kommer inflation ud af den førte politik. Fokus på "stagflation" er en monetaristisk yndlingshistorie, som havde noget på sig i sen-70erne-tidlig-80erne, men er mere fantasi end virkelighed i dag.

2) Forklaringen (2:20-) om at lånene gør, at USA fremstår rigere, og lønninger i Kina etc derfor lavere, hvilket giver jobudflytning, er noget overfladisk. Lån eller ej, lønninger og arbejdsvilje i Kina, Indien og Brasilien ville være svære at konkurrere med under alle omstændigheder. (Argumentet er derudover lige blevet undermineret af de foregående minutter om, at USAs dollar bliver mindre værd pga inflation.) Her bliver sløjfen bundet lidt for stramt i en forklaring bundet op omkring valuta/finansiering. Den globale økonomi handler også om produktion, arbejdsforhold, befolkningstal og meget andet, som ikke kan forklares på den her måde. (Ikke at det gør det lettere at være USA - tværtimod betyder det, at problemet stikker meget dybere end en præsident, der vælger "den letteste udvej".)

3) Scenariet om et globalt kollaps (ved at USA ikke kan betale sine regninger) tager ikke højde for, at USA ikke er et "normalt land" (Argentina, Grækenland, ...) der faktisk kan tilte. USA er pga den position, dollaren har internationalt (lidt tid endnu). og den indviklede gensidige afhængighed med Kina etc, ikke i samme situation, og man vil sandsynligvis få en anden slags kollaps, men ikke blot "ikke-betalingsevne" fra USA.

4) Det er lidt bizart at gøre det her til en Obamakritik, for de underskud er i høj grad opbygget under republikanske præsidenter - bl.a. pga George W. Bushs skattelettelser og krige (i en tid hvor de generelle økonomiske vilkår gav mulighed for at få styr på USAs økonomi, hvorimod Obama står med en meget sværere udfordring, som videoen netop forklarer).


Skrevet af Aarup 992 dage siden - Direkte link

Der er ikke nogen tvivl om at der bliver printet flere dollars. Staten får altid fuld valuta for sine ny-trykte penge, mens inflationen først opstår forsinket når priserne begynder at stige og folk får udhulet deres købekraft.

 

Kina har direkte advaret USA. Selvom dollars er verdenens reservavaluta, så er der en grænse for hvor mange dollars USA kan tillade sig at printe før dollarens specielle verdensstatus vil forsvinde. Fx. er Kina og Japan begyndt at frigøre sig fra dollaren fx. også ved at opkøbe masser af (dyrt) guld - betalt med deres reservelager af dollars; hvorfor mon, kan man så gætte på.

- Annonce -


Skrevet af Skovgaard 992 dage siden - Direkte link

"Afsnittet fra 1:40 og frem om, at Obama er ved at skabe inflation ved at printe flere dollars, er indtil videre spekulativt. USAs inflation er ikke steget mærkbart"

 

Det kommer an på hvordan man definerer inflation, men som jeg forstår det, så ligger bankerne inde med en masse penge, som de får renter for ikke at spytte ud i økonomien. Men med renters rente, så er det som en tikkende bombe.

 

http://statsbankerotten.dk/?p=30

 

 
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Video

15
20
5
24
37
5
22
15
14
13
9
20
21
27
33
3
4
23
6
37

- Annonce -


- Annonce -