Kontakt 180Grader.dk
10

Skrevet af Carl Andersen 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Med dette klip heller ikke sagt at alle rensningsanlæg ikke fungere optimalt :)


Skrevet af Kristian Oestergaard 1370 dage siden - Direkte link

Jamen manden tager jo prøver fra et stillestående vandløb!

Ammonium stammer fra nedbrydning af organisk materiale. Det mudder med organisk materiale, der ligger på bunden frigiver store mængder ammonium, så det behøver slet ikke stamme fra renseanlægget.

 

Det er helt useriøst at sammenligne værdierne for totalkvælstof med udledningen fra renseanlæg. Hvordan kan man sammenligne en roemark med renset vand fra 200 PE (personenheder)? Det har intet med hinanden at gøre.Tilløb fra renseanlæg kan næppe måles i promille i forhold til udledning fra drænrør.

og nej det er IKKE bedre for danske vandløb at der løber mere drænvand ud i vandløbene.

 

Bæredygtigt landbrug har et problem med sagligheden hvis de vil tages alvorligt.

”Nitratkvælstof er gavnligt for vandmiljøet fordi der er ilt i” Nej nu må du simpelthen holde op. Nitrat øger dannelsen af alger i havet og søer og det fører til iltsvind (hvis det er begrænsende faktor)  – det er udenfor diskussion.

”Det neutraliserer den skadelige effekt fra spildevandet som indeholder ammoniumkvælstof”. Mine elever i 1g vil grine af dig. Kender du slet ikke til kvælstofkredsløbet? Ammonium omdannes til nitrit og så til nitrat, så hvordan skulle det kunne fortynde noget som helt?

 

”over det niveau laks kan leve i” ja hallo hvad havde du regnet med? Laksefiske vand i et overløbsrør fra et renseanlæg?

1 mg ammonium/L er da ikke ringe for et overløb fra et renseanlæg. Det ligger kun på den dobbelte værdi af drikkevand. De begrænsede mængder der udledes den vej udgør en mikroskopisk del af det vand der flyder i åen, og blot det blandes 1:1 vil det være fint fiskevand.

 

Ammonium fjerne ilten fra vandet så fiskene ikke kan leve der siger du – hvordan i alverden skulle det kunne lade sig gøre?

 

Hvorfor er der ingen prøver af nitrat? Phosphat? Og hvorfor skiftes der hele tiden mellem ammonium, ammoniak (i en skøn pærevælling)? Vælger man lige de tal man synes passer?

 

Men jeg vil takke for videoen, for jeg vil bruge den i undervisningen. Den får overskriften - find 1000 fejl.


Skrevet af Kristian Oestergaard 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeg fortæller eleverne om det (dog ikke under det navn), men det indgår ikke i de bøger jeg bruger, så det kommer i praksis ikke til at fylde så meget. Der lægges mere vægt på begrænsende faktorer som er en praktisk anvendelse af Redfield forholdet.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Video

15
4
31
40
26
12
6
19
5
6
8
7
13
7
16
20
38
2
3
20

- Annonce -


Om Carl Andersen
Byrådskandidat for Liberal Alliance i Vejen Kommune                 ...

Se Carl Andersens profil
eller
Følg Carl Andersen
- Annonce -