Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

26


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1577 dage siden - Direkte link

+1


Skrevet af 9kolaj 1577 dage siden - Direkte link

"A man's right to work as he will, to spend what he earns, to own property, to have the state as servant and not as master. They are the essense of the free economy. And on that freedom all our other freedoms depend".

 

Sikke noget sludder. En fri makedsøkonomi, privat ejendomsret etc. er afgørende i et frit samfund, men det er ikke en vigtigere forudsætning end ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, samvittighedsfrihed, religionsfrihed, retsstaten, osv.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1577 dage siden - Direkte link

Arh, spørg dig selv: Var Danmark et frit samfund før 1849? Svaret er efter min bedste overbevisning: Ja, i høj grad i sammenligning med i dag...


Skrevet af Villi John Petersen 1577 dage siden - Direkte link

Den private ejendomsret er helt fundamental, for uden den har man intet eksistensgrundlag, og så nytter de andre friheder ikke ret meget. Netop manglen på privat ejendomsret var en forudsætning for sovjettyranniet og er det for al socialistisk/kommunistisk tyranni i øvrigt. Almindelige borgere tør ikke udtrykke deres meninger, forsamle sig eller dyrke religion, når de med et statsligt fingerknips kan fratages alt det, deres daglige tilværelse hviler på. 


Skrevet af 9kolaj 1577 dage siden - Direkte link

Du kan have nok så meget privat ejendomsret, men hvis du ikke har lov til alt muligt andet - uanset om du ejer noget eller ej - er det ikke et frit samfund.


Skrevet af _slettet_bruger_7373 1577 dage siden - Direkte link

Min påstand: ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, religionsfrihed o.s.v. er unødvendige.

Kun ejendomsretten er nødvendig.

Lad os tage ytringsfriheden. Hvis du ejer en avis eller website bør du naturligvis have ret til at publicere hvadsomhelst, og en hvilkensomhelst begrænsning staten måtte pålægge dig er først og fremmest et brud på din ejendomsret.

Et andet problem med de rettigheder du nævner er at de er noget mere abstrakte og derfor åbne for diskussion( læs begrænsning ) end den dejligt konkrete ejendomsret.


Skrevet af Villi John Petersen 1577 dage siden - Direkte link

Helt enig! Ytrings-, forsamlings- og religionsfrihed er karakteristiske rettigheder i et frit samfund; men ejendomsretten er fundamentet for dem alle.


Skrevet af Svend 1577 dage siden - Direkte link

Du har helt ret angående ejendomsretten, men det er klart, at socialister, der lever af tyveri af andres ejendom, ikke er enige.


Skrevet af Tortor 1577 dage siden - Direkte link

Hold kæft, hvor var hun dum at høre. Bl.a sagde hun: 


"To us, every human being is equally important."

 

Hun mener altså, at en kriminel idiot, der lever af offentlige ydelser, og som har specialiseret sig i hjemmerøverier, voldtægt og mishandling af tilfældige mennesker, er lige så meget værd, som arbejdtsomme, lovlydige og ansvarsfulde mennesker.  

 

 


Skrevet af Skovgaard 1577 dage siden - Direkte link

Jeg tror at man skal passe på med at overfortolke taler på 50 sekunder.

 

Hun mener jo nok blandt alm. borgere. Selvf. er en massemorder mindre værd. Men hun vil ikke dømme dig mindre værd om du er rig/fattig eller skraldemand eller bankdirektør. For individet ses ikke som et tandhjul i en statsmaskine, men er til for sin egen skyld.


Skrevet af Tortor 1577 dage siden - Direkte link

Selvfølgelig har du ret i, at hun næppe mener det, hun siger. Men jeg er bare så dødtræt af i tide og utide at høre folk udtale, at at alle mennesker er lige meget værd - det er jo så indlysende forkert som noget kan være - tænk bare på Amagermanden.


Skrevet af slettet bruger 7075 1577 dage siden - Direkte link

Thatcher var, og forbliver brilliant... hvis du ikke forstår f.eks. det quote du har skrevet, og ser det i sammenhæng... så det vel dit problem.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Video

3
11
3
15
7
11
10
6
11
24
6
13
33
9
17
15
21
19
5
27

- Annonce -

- Annonce -