Airbnb som fællesskabets ødelægger

Efter at Uber og Ryanairs mislykkede forsøg på at sprede lavere priser i Danmark, er det nu Airbnb's tur til at få en tur som syndebuk:

Flere og flere lejer sig ind i private hjem for en pris, som den traditionelle hotelbranche slet ikke kan konkurrere med.

Er det positivt, at de omkostninger, der er forbundet med at rejse, nu rasler ned? Det skulle man umiddelbart tro, var tilfældet. Har man ikke brug for en restaurant på hotellet, en reception der er døgnbemandet og smarte møbler på værelset, kan man nu vælge det fra og i stedet få en nøgle stukket i hånden, hvorefter man så må klare sig med indkøb hos den lokale købmand og et IKEA-indrettet værelser.

Valgfriheden bør ikke give nogen ondt i bagen, skribenten er desværre ikke tilfreds:

Når folk lejer ud via Airbnb, er der nemlig ingen kontrol med, om der bliver betalt skat af indtægten; man skal ikke betale moms, og der er ingen stramme regler for, hvad det må koste. Det giver Airbnb-udlejerne fortrinlige forretningsvilkår i forhold til hostels og hoteller.

Bestiller man et hotelværelse via booking.com, telefonen eller ved simpelthen at møde op i receptionen, er der heller ingen kontrol af, om hotellet betaler moms, opvaskeren skat eller køkkenet punktafgifter på øl og vin.

Airbnb (er) ren tændvæske på et i forvejen helvedes hedt københavnsk boligmarked

Tænk, hvor dejligt et boligmarked vi kunne få, ved at forbyde Airbnb! Men hvorfor nøjes med det? Et forbud mod hoteldrift i bebyggede områder, ville med ét gøre tusindvis af små lejemål tilgængelige til eksempelvis studerende. Alle danske hoteller ville ikke længere skrue ejendomspriserne kunstigt op ved at forsøge at få fat i de mest attraktive adresser.

Hvad skal vi tage fat på næste gang? De onde restauranter, hvor ingredienser til en værdi af 15 DKK bliver solgt for 99 DKK? Smid restauratørerne på porten og lad os sammen nyde kommunekøkkenets supper!

http://politiken.dk/debat/profiler/gryreiter/ECE3306020/vaagn-nu-op-fra-dele-droemmen/

13 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere