Benyt altid en autoriseret håndværker

Det kan være fristende at udføre håndværksopgaver selv med henblik på at spare lidt knaster. Det kan dog ikke anbefales. Det kan blive både en dyr og farlig fornøjelse, hvis man vælger at udføre håndværksmæssige opgaver på egen hånd, da der er stor chance for, at de ikke udføres korrekt.

Rådet om at anvende fagudlærte håndværkere er ikke med tanke på, at der ikke findes dygtige gør-det-selv mænd derude. Det er der bestemt. Der er dog bare nogle opgaver inden for håndværksbranchen, som vi ikke anbefaler, at man udfører på egen hånd. Her er det vigtigt at kende forskel på, hvad man selv kan magte, og hvad man bør lade andre gøre.

Opgaver inden for el bør altid drøftes med en uddannet el-installatør. Grunden til dette er, at der stilles strenge krav til el-installationer og el-arbejde generelt. Vælger man selv at forsøge sig med el-installationer, kan det få store konsekvenser, da man dermed gambler med kvaliteten. Dårlige el-installationer er både farlige, og de sænker samtidigt markedsværdien for huset.

Udover anbefalingen om at anvende autoriserede el-installatører til el-opgaver er det også vigtigt at anvende blikkenslagere til alle blik-opgaver. Vælger man selv at varetage blikkenslager-opgaver, vil man som oftest støde på udfordringer, som man højst sandsynligt ikke er rustet til, hvis man ikke har stor erfaring inden for faget i forvejen. 

Se på det som en investering 

Den hyppigste grund til, at folk vælger at udføre håndværksmæssige opgaver selv, er, at de øjner muligheden for at spare lidt håndører. Det viser sig dog ofte, at det på længere sigt kan blive en endnu dyre oplevelse at klare skærene selv. 

En håndværker leverer nemlig et stykke arbejde, som skal leve op til de standarder, der er fastsat. Benytter man en dygtig håndværker, kan man derfor være sikker på at få løsninger, der lever op til de gældende standarder. 

Hvis udførelsen af de håndværksmæssige opgaver ikke lever op til standarderne, kan du være ganske sikker på, at dette ville influere negativt på salgsprisen.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere