Derfor bør du bruge elhegn: 8 gode grunde

Skal du indhegne et område? Mulighederne er alt fra trådhegn og elhegn til hegn af træ. I denne artikel plæderer jeg for, du bør vælge elhegn, som i mange sammenhænge er den mest optimale løsning i mine øjne.

Som udgangspunkt har et elhegn to formål. Dels skal det sørge for, at man undgår, at ens dyr løber væk, og derudover skal elhegnet også højne beskyttelsen af ens dyr.

Herunder får du 8 grunde til, at du bør vælge elhegn frem for eksempelvis trådhegn eller hegn af træ:

  1. 1. Din pungepung bifalder valget: Elhegn er for det meste en billigere løsningsmodel end trådhegn og hegn af træ. Et elhegn har som oftest en lang levetid, og det er sædvanligvis ganske let at reparere et elhegn, hvis dele af hegnet går i stykker.

  2. 2. Meget lav risiko for skader på dyr: Et elhegn fungerer som en psykisk barriere. Der går ikke lang tid, før ens dyr gennemskuer elhegnets mekanismer og tilpasser sin adfærd efter dette.

    Faste hegn fungerer, modsat elhegn, som fysiske barrierer. Derfor er det vigtigt, at faste hegn består af yderst robuste materialer, da men ellers risikerer, at dyrene bryder ud. Selvom et fast hegn er robust og udfylder sin funktion, er denne hegnstype dog ikke uden vækstpunkter. Nogle gange sker det nemlig, at ens dyr forsøger at bryde et fast hegn, hvilket som oftest vil resultere i skader på dyrene.

  3. 3. Lave vedligeholdelsesomkostninger: De materialer, som et elhegn bliver bygget af, er sædvanligvis yderst holdbare og modstandsdygtige. Dog er de ikke fuldstændigt ubrydelige. Derfor kan man, hvis man er tilpas uheldig, opleve, at ens elhegn går i stykker. Skulle dette ske, kan jeg berolige med, at det som oftest er både let og billigt at reparere hegnet. 

  4. 4. Meget lave driftsomkostninger: Mange har, helt fejlagtigt, en fordom om, at et elhegn er en dyr løsning i et driftsmæssigt perspektiv. Jeg tror godt, jeg ved, hvorfor mange drager denne konklusion. Jeg formoder, at folk tænker, at der må være høje strømudgifter forbundet med driften af et elhegn. Et elhegn har dog som regel et effektforbrug, der er under 50W. Det svarer til samme mængde strøm som en klassiske elpære, så det vil være synd at sige, at det er omkostningstungt at holde liv i elhegnet

  5. 5. Elhegn er en yderst fleksibel løsning: Et elhegn består af lette materialer, og det har en række åbenlyse fordele, blandt andet at et elhegn er yderst mobilt. Man kan uden besvær indrette området, man indhegner, som man lyster.

  6. 6. Et elhegn fungerer godt som supplement: Elhegn kan forlænge levetiden på ens faste hegn. Hvis man har et fast hegn, sker det måske, at ens dyr gnaver i hegnet. Dette vil selvsagt slide på hegnet. Dog kan man undgå, at ens dyr bider i ens faste hegn, hvis man opsætter et indvendigt elhegn.

  7. 7. Beskyt mindre dyr med et elhegn: Hvis man har et udendørs hønse- eller kaninbur, er der risiko for, at en sulten ræv eller ulv stikker snuden forbi i løbet af natten og forvandler ens kæledyr til budding. Vil man gerne sikre sig, at ens kæledyr ikke lider en pinefuld død på grund af en sulten ræv eller ulv, kan dette forhindres ved opsættelse af udvendigt elhegn. Elhegnet vil nemlig sørge for, at det bastialske rovdyr får et dask over snuden, hvis rovdyret får gode ideer.

  8. 8. Elhegn fungerer også uden adgang til lysnet: Selvom man ikke har direkte adgang til lysnet, altså 220 volt, kan ens elhegn uden problemer fungere alligevel - enten ved hjælp af et batteri eller solceller. Man kan derfor uden problemer benytte elhegn i forbindelse med dyrskuer og lignende arrangementer, hvor man ikke nødvendigvis har et lysnet inden for rækkevidde.

Jeg håber, at jeg nu har åbnet dine øjne for, hvorfor elhegn er en fantastisk løsning til indhegning af et eller flere områder. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere