Din guide til bedre søvn

Effektive råd til en bedre nattesøvn

Vi lever i et samfund, hvor søvn efterhånden bliver nedprioriteret. Mange danskere sover mindre end de anbefalede 7-9 timer hver nat. Dette er kritisk, og det skal der gøres noget ved. 

Hos Sleepzone.dk bestræber vi os på at gøre det af med de usunde søvnvaner hos den danske befolkning. Herunder kommer 3 tips til, hvordan du nemt kan optimere din nattesøvn. 

1. Gå i seng og stå op samme tid hver dag

Det kan være altafgørende for din nattesøvn, hvordan din krops døgnrytme er sat sammen. Hvis du ikke er konsekvent med din sengetid, så kan kroppen ikke følge med, og den begynder at bytte rundt på nat og dag. 

Gå derfor i seng på samme tidpunkt hver aften (helst omkring klokken 22:00) og stå op på samme tid hver morgen. Dette giver din krop mulighed for at strukturere og genoprette din indre døgnrytme.

2. Mørklæg dit soveværelse

Vi kender alle det med, at du sover mere uroligt, når der er lys i soveværelset - uanset, om det er naturligt lys udefra, eller elektrisk lys fra en lampe. Lys sender signaler til din hjerne om, at den skal vågne. Derfor er det vigtig at du benytter mørklægningsgardiner i dit soveværelse. 

Sluk derfor også for din smartphone, tablet, PC eller lign. mindst en time før sengetid. Det elektroniske lys sender ligeledes signaler til din hjerne om, at den skal vågne. 

3. Drop koffein efter klokken 16:00

Hvis du, som mange andre danskere, drikker kaffe om aftenen. Så er det en oplagt årsag til dårlig søvnkvalitet. Det er videnskabeligt bevist, at koffein virker i kroppen op til 8-10 timer efter indtag. Derfor er det vigtigt, at du drikker din sidste kop kaffe om eftermiddagen, og ikke inden sengetid. 

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere