Drop tryghedsferien

At rejse er at leve, men der er kæmpe forskel på, hvordan man vælger at rejse og ikke mindst hvor man vælger at rejse hen. De fleste af os danskere, der skal på charterferie inden for de næste par måneder, tager til steder hvor vi har været før. Vi tager tilbage, fordi det var lækkert, og vi gern vil opleve det samme igen. På mange måde er der mange tusinde danskere, der er blevet en form for fastlæggere på Mallorca og Kreta's strande i samme stil som at vi parkere campingvognen på samme plads år efter år.

Der er ikke noget galt med at have tryghed, når man rejser, og dette skal ikke være en opfordring til at man tager på ekstremferier, hvor man dykker, hiker og dyrker wild river raftning med sine små børn for at det skal mærke suset. Det handler bare om, at det en gang imellem kan være nok at gå med seler, og at man ikke også behøver at have spændt bæltet for at have en god ferie. 

Det kan være sundt at prøve noget nyt en gang imellem, især hvis man rejser med små børn, er det godt at vise dem, at der altså findes andet end Alcudia, men at Europa byder på mange fantastiske destinationer, og at man sagtens kan have en fantastisk ferie, selvom der ikke er all inclusive og rutsjebaner på hotellet. Det er let, det er bekvemt, men det er også lidt kedeligt, hvis du spørger mig, i hvert fald når børnene er kommet en smule op i årene. 

Overvej dette - næste gang du kigger på rejser, så smut forbud sektionen for afbudsrejser, kig under en græsk ø du ikke har været på, og tag et uspecificeret hotel og bare rejs af sted. Det er stort set umuligt at finde en græsk ø, der ikke byder på de perfekte rammer for en ferie, og nogen af dem er faktisk ikke ødelagt af turister endnu. Det kan virke lidt overvældende, men der er noget fantastisk i at rejse et sted hen uden at kunne den præcise destination. Det er svært at forklare, og det skal prøves. Hvis du har lidt tryghedsissues du ikke kan slippe, så vælg at det skal være minimun tre stjerner, så går du sjældent helt galt i byen. 

Og skulle du alligevel vælge at tage den samme ferie, som du har været på 5 gange før, så prøv noget nyt i år. Tag en dag ud af kalenderen, hvor vi tager en lokal bus, tager mininum 10 stop væk fra jeres hotel, stå af og så se jer omkring, det værste der kan ske, er at i oplever noget i ikke har regnet med hjemme fra. 

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere