Halloween og stof til eftertanke

Jeg er indehaver af en tv-serie, der handler om livet i Alaska. I serien forekommer der indianere, og i et af afsnittene ønsker en indianer at interviewe hvide folk, der kan fortælle vandrehistorier.

Indianeren bekendtgør for hele byen, at han ønsker at høre vandrehistorier fra folk, og folk melder sig til dette interview, hvor indianeren sidder parat med en båndoptager for at optage disse historier.

Den første til interview fortæller en uhyggelig vandrehistorie. Indianeren spørger til sidst fortælleren, hvad moralen er med historien. Personen svarer, at der ikke findes nogen morale.

Den anden til interview fortæller ligeledes en uhyggelig vandrehistorie, og indianeren spørger igen, hvad moralen er med historien, og igen svares der, at der ikke findes nogen morale.

Adskillige andre interviewes med samme resultat.

Til sidst afbryder indianeren undersøgelsen med kommentaren: ”Det lader til, at der ikke findes noget moralsk opbyggende i vandrehistorier hos hvide mennesker, men at den eneste hensigt med vandrehistorier er at skade hinanden”.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere