Hjælp og støtte til hjemløse migranter - hvorfor hjælper vi dem ikke med at komme hjem ?

Kirkens Korshærs tilbud til udenlandske hjemløse, Kompasset, viser, at der i gennemsnit har været 63 besøgende hver dag fra januar i år til og med juni måned.

Kompasset hjælper med at rådgive og støtte hjemløse migranter, så de bedre kan navigere i det danske samfund, og dermed mindske deres deroute. Erfaringen viser, at mange tilrejsende fra fx Bulgarien, Rumænien, Ghana og Nigeria har særdeles svært ved at navigere i det danske samfund, særligt i forbindelse med adgang til arbejdsmarkedet og sundhedsydelser, samt information om rettigheder.

Café Grace, som er Blå Kors tilbud, har et natherberg med 40 sengepladser fra 1. december til 1. april. Skifter derefter til morgencafé fra kl. 8-13 resten af året. Gratis kaffe, mad, varme og hygge til hjemløse - især udlændinge.  

Frelsens Hærs varmestue, Pakhuset på Christianshavn, hvis brugere primært er udenlandske hjemløse, er behovet for hjælp også lige så stort som sidste år.

Hvorfor bliver vi ved med at hjælpe de udenlandske hjemløse ? De skal sendes hjem, det er deres hjemlands problem - vi skal først og fremmest hjælpe Danske hjemløse og lade andre lande hjælpe deres egne. 


Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere