Nødhjælpsarbejde er blevet en karriereplatform gennemsyret af usund adfærd og syg kultur

Sagerne om seksuelle overgreb og stærkt upassende adfærd begået af medarbejdere i Oxfam, Læger Uden Grænser og Røde Kors vækker berettiget bekymring. 

Men er det egentlig så overraskende? Nej. 

Undersøgelser og forskning gennem de senere år peger samstemmende på en kultur i mange NGO’er, der er så syg og usund, at det ikke burde komme bag på nogen, at der også finder den form for krænkelser sted.

NGO’erne avler medarbejdere, der kæmper med problemer med alkohol og euforiserende stoffer i en jernhård kultur, og hvor de svage hurtigt sættes af eller ender med at bukke under for presset.

Hvis kulturen i organisationen er usund, avler det usund adfærd. Og i værste fald kan en syg kultur få medarbejderne til at overskride egne moralske grænser. 

Vi støtter NGO'erne og ledelsen i de organisationer hæver årligt en stor løn. Organisationerne er til for at beskytte mennesker i nød og krig - istedet for er det bare nogle personer der udnytter svage mennesker og bruger deres magt til at undertrykke andre.

Det skal øjeblikkeligt standses og måske havde det været bedre aldrig nogensinde at oprette organisationer til at hjælpe i katastrofeområder og U-lande, og istedet for have ladet dem klare sig selv.

 


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere