NGO: Danmark løber fra løfte - giver for lidt klimahjælp til fattige lande

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2009 lovede flere penge i udviklingsbistand og klimafinansiering til ulandene, har Danmark skåret i begge puljer.

Dansk ulandsbistand, der i alt er på 15,9 milliarder kroner i 2018.

* Langt den største del, 12,8 milliarder kroner, går til bistand til udviklingslandene. Det er blandt andet støtte til udvalgte lande i Afrika.

NGO’en Care mener at Danmark er langt fra at opfylde den del, der handler om klimabistand. Hvis Danmark skulle gøre som lovet, skulle vi skrue gradvist op for klimabistanden hvert år og nå til at betale 4,89 milliarder kroner i klimabistand i år 2020.

Ifølge John Nordbo  fra Care er Danmark kun blevet rigere med årene, og der burde derfor ikke være undskyldninger for ikke at betale mere til at få opfyldt det fælles klimaløfte.

Vi er kun blevet fattigere, fordi vi både skal give mere i Ulandsbistand og samtidig forsørge alle de migranter som opholder sig i Danmark.

Nu vil Lars Uløkke underskrive Marakesh aftalen, som vil give endnu flere af Afrikas befolkningsoverskud mulighed for at få sociale ydelser i Danmark og som de kan tage med hjem.

Det bedste vi kan gøre for de fattige lande i Afrika er: børnebegrænsning, befolkningstilvæksten vokser med 25 mill mennesker HVERT ÅR.

NGO'erne er afhængige af migrantene, for de sikrer deres løn. 


Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere