Tyskland har udvist Osama Bin Ladens livvagt til Tunesien

De tyske myndigheder har deporteret afdøde Bin Ladens bodyguard, en 42-årig tunesisk mand. En domstol havde ellers besluttet at han skulle blive i Tyskland, indtil man havde garanti for, at han ikke ville blive udsat for tortur i hjemlandet. Men faxen fra domstolen kom for sent.

De tyske myndigheder har ellers forgæves forsøgt at udvise Sami A i årevis. Fordi der er risiko for, at han bliver tortureret i hjemlandet Tunesien, har det ikke været muligt.

I maj godkendte de tyske domstole imidlertid en anden formodet terrorists udvisning til Tunesien. Haikel S.' advokat havde protesteret mod udvisningen på grund af risikoen for dødsstraf, men fordi Tunesien ikke har henrettet nogen siden 1991, mente domstolen ikke, at truslen er reel. Dommen har givetvis banet vejen for deporteringen af Sami A.

Sami A, tidligere bodyguard for Al Qaedas leder Osama bin Laden, får sammen med sin kone hver måned udbetalt 1.200 euro i socialhjælp samt 600 euro yderligere i børnepenge. Derudover får han yderligere udbetalinger fra tyske myndigheder, som dog er beskyttet af persondatalovgivningen, han har boet i Tyskland siden 1997.

Hans kone og 4 børn er Tyske statsborgere.


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere