Det bliver Arnes tur i 2021, lover regeringen

Det var Socialdemokratiets helt store valgløfte: at Arne, og de mange andre danskere, han er blevet symbol på, skulle få en tidligere pension

Claes Kirkeby Theilgaard,

28/11/2019

Det var Socialdemokratiets helt store valgløfte: at Arne, og de mange andre danskere, han er blevet symbol på, skulle få en tidligere pension. 

Men undervejs i valgkampen stod det uklart, hvornår Arne og andre nedslidte kunne forvente at få deres tidlige tilbagetrækning på statens regning. At Socialdemokratiet ikke ville fortælle, hvornår retten til tidlig tilbagetrækning skulle gælde, har mødt kritik fra flere fronter. 

Onsdag blev beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kaldt i samråd af Venstre, Konservative og Liberal Alliance for at svare på, hvornår den tidlige pension til nedslidte vil indtræffe.

"Målet er, at en ret til tidlig tilbagetrækning kan træde i kraft fra den 1. januar 2021. Arbejdet med at udvikle en model er i fuld gang", sagde beskæftigelsesministeren til samrådet og satte dermed for første gang ord på, hvornår Arne og andre danskere kan forvente at få valuta for de socialdemokratiske valgløfter.

Det skriver TV 2.

Arne Juhl er en mand på 59 år, der i 39 år har arbejdet på et bryggeri. Han blev under valgkampen symbolet på de nedslidte danskere, som Socialdemokratiet forsøgte at tale til med deres helt centrale valgløfte om ret til tidlig pension for nedslidte.

Arne deltog endda til Socialdemokratiets partikongres tilbage i september i år, hvor Mette Frederiksen lovede ham resultater og gav ham en krammer for rullende kameraer.

Står ikke klart, hvem der skal have ret til tidlig pension

Den socialdemokratiske regering har dog endnu ikke defineret, hvem der skal have ret til tidlig pension - måske lige udover Arne Juhl.

Det kritiserede Venstres erhervsordfører Hans Andersen ved samrådet. Han mener, at mange vælgere må føle sig snydt, da de under valgkampen troede, at retten til tidlig pension også ville komme til at gælde dem.

"Vælgerne må stå tilbage med en opfattelse af, at det her var et bidrag i valgkampen, der skulle sikre, at rigtig mange mennesker opfattede det her som et forslag, de kunne være omfattet af. Det er de måske ikke længere", sagde Hans Andersen til samrådet.

FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kilde: