Beløbsordning handler jo om løndumping

Bjerknæs blogger om borgerlighed

Alt er ikke økonomi. Det handler også om samfundets sammenhængskraft, og at nye åbninger vil føre til ny kædeindvandring.

Nov 25, 2018

0

Beløbsordning handler jo om løndumping

Alt er ikke økonomi. Det handler også om samfundets sammenhængskraft, og at nye åbninger vil føre til ny kædeindvandring.

Der er ikke behov for udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Der er behov for, at vi får flere af dem der er på offentlig forsørgelse i job, og får flere af dem, der er på deltid over på fuldtid, som mange af dem gerne vil. Det er en langt vigtigere kamp at tage, end at vi presser lønningerne ned ved at nedsætte beløbsordningen og dermed importerer kinesere og indere.  

På det seneste har klagelyden om udenlandsk arbejdskraft nået en uforholdsmæssig intensitet i den offentlige debat om beløbsordningen.   

Men debatten handler ikke om tal eller fakta, men om at der er nogle der politisk gerne vil have flere udenlandske medarbejdere til landet og om virksomheder der gerne vil have lønningerne ned. Fred være med det, men hvorfor siger de det så ikke bare lige ud? 

For industriens rationale om, at den kortsigtede præmie skal feje alle andre hensyn af banen, er ganske paradoksal. Al den stund Danmark og det danske igen og igen fremhæves som en klar konkurrencefordel i den globale konkurrence, så forbløffes man over, at dansk erhvervsliv samtidig kan være så forbistret opsatte på at underminere Danmark som kulturnation. Åreladningen med en deraf følgende udvisket egenart må jo i sidste ende også slå igennem på dansk produktion og afsætning.

Alt er ikke økonomi. Det handler også om samfundets sammenhængskraft, og at nye åbninger vil føre til ny kædeindvandring. 

Ritzau havde en historie i foråret med en ejer af en IT-virksomhed, hvor ejeren konkluderede, at når virksomheden endelig fandt et IT-geniudenfor EU, så var det da ærgerligt, at de skulle hoste op med 35.000 kr. om måneden. Jeg gentager lige: 35.000kr. for et såkaldt geni! Det var da sørme billigt, skulle man mene. Særligt med tanke på at 35.000 kr. om måneden faktisk ligger under gennemsnitslønnen i det private. Og i IT-branchen er det endda en ualmindelig lav løn. Jeg tvivler imidlertid ikke på, at ejeren har behov for denne specialiserede arbejdskraft. Her kunne udenlands arbejdskraft være en mulighed, men det skal naturligvis være til ordentlige lønninger. Virksomheder kan i dag rekruttere EU-borgere, så jeg kan simpelthen ikke se hvorfor man skulle åbne det danske arbejdsmarked op på vidt gab for indere og kinesere. Men måske handler det hele i bund og grund om muligheden for at tiltrække billig arbejdskraft til Danmark. Det er dog en meget kortsigtet løsning, der vil skabe løndumping i hidtil uset grad. 

 

Derfor! Når du næste gang støder på sangen om, at der ikke er nok arbejdskraft til at besætte stillingerne, så bør du straks sætte den rigtige plade på, og den lyder: der ikke er nok arbejdskraft til at besætte stillinger til den af arbejdsgiverne tilbudte løn. Den er ikke længere. Det er virksomhederne, der må tilpasse sig de danske forhold, for beløbsordningen handler dybest set om løndumping. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere