Jeg var kun 4 år, da jeg i Islams navn blev omskåret

Forandring v/ Aishah Yatim

Okt 29, 2019

0

Jeg var kun 4 år, da jeg i Islams navn blev omskåret

Muslimske piger og kvinder oplever overgreb og krænkelser, som ofte bliver begået af deres egen familie eller en nær bekendt. Piger og kvinder er de meste udsatte og betragtes som svage og nemme ofre for overgreb og krænkelser.

Muslimerne er berøringsangste overfor at tale om vold og overgreb mod piger og kvinder. Jeg har selv oplevet overgreb, som blev begået af mine forældre. Jeg blev omskåret, da jeg kun var 4 år.

På verdensplan estimeres det, at der er omkring 200 millioner piger og kvinder, som er omskåret i dag. Cirka 2 millioner bliver omskåret om året i hele verden.

Størstedelen af de omskårede piger og kvinder er fra lande i Sydøstasien som Indonesien og Malaysia. I Malaysia hvor jeg kommer fra, bliver små barn omskåret hver dag fra de er kun få dage gamle til 4-5-årsalderen.

Det er blevet til en kommerciel forretning at omskære børn. Private fødeklinikker og fødselshospitaler tilbyder en slags pakke for de fødende kvinder, hvor kvinderne får et tilbud på at omskære deres nyfødte børn. Det er forfærdeligt, og det er skræmmende at skære i små uskyldige spædbørn. Rituel omskæring af små piger er stadig meget udbredt i den muslimske verden.

Året var 1969 og jeg var 4 år, men husker det tydeligt, som det var i går. Dagen som vil forfølge mig resten af mit liv. Den mørkeste dag i mit liv. Jeg var sammen med min storesøster, som var fem år da det skete. Vi blev klædt på i nogle pæne kjoler, som om vi skulle til fest. Jeg huskede, at der var to kvinder, som jeg ikke kendte. Jeg tænkte, “Hvad laver de her?” og “Hvad skal de”?

Jeg fornemmede, det var noget helt galt. Min mor og mormor var også der. De snakkede med de to fremmede kvinder. Jeg husker, hvordan min søster og jeg prøvede at stikke af fra stedet, men blev fanget og holdt fast. Dørene var lukket og låst. Der var ingen vej ud. Vi var fanget. Vores skæbne var bestemt og skrevet den dag. Det var ingen hjælp at hente. Ingen hørte vores skrig og gråd. Det var lige meget. De var hellere ikke nogen, som ville stoppe det.

De begyndte med min storesøster. Jeg kunne høre hendes hjerteskærende skrig og råb. Min søster kæmpede imod. Hendes lille barnekrop stivnede, da min mor lagt hende på skødet, mens hun selv sad i skrædderstilling på gulvet.

Det gjorde ondt at være vidne til, at nogen gjorde min søster ondt på den måde. Jeg kunne mærke smerten i hele min krop, på en måde, som jeg ikke kan beskrive. Jeg var vred. Jeg var virkelig vred. Jeg kunne mærke vreden i kroppen, men kunne ikke sige det ud. Jeg rystede i hele kroppen. Mit hjerte gik i stykker. Smerten var ubeskrivelig.

Hvordan kunne min mor og min mormor ville gøre sådan noget mod min søster og mig? Hvordan kan forældre som skulle elske og beskytte deres børn kan finde på at gøre noget så utænkeligt? Det kunne ingen forstå. Det er uacceptabelt at gøre sådanne ting mod sit barn. Hvad fik forældre til at tage det mest værdifulde fra deres barn? Det er overgreb og krænkelse, som er begået af forældre mod deres børn.

Muslimerne i Malaysia tror på, at det er vigtigt, at pigerne blive omskåret, mens de stadig er spæde. Det er et krav for at få pigen til at blive en god muslim. Visdommen bag omskæring i Islam er, at det formindsker lysten og begæret til sex og orgasme for kvinderne. Dermed vil man også forhindre kvinderne fra at begå utroskab og synde. Det er jo ren undertrykkelse!

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere