Vores skattekroner finansierer social kontrol - og det skal stoppe nu

Denise Rostgaard,

14/02/2020

Jeg har netop med stor interesse set udsendelsen om Nader Ashkanis organisation ”Ny Identitet”, og dennes indsats i forhold til at redde kvinder og børn udsat for social kontrol. Det er sørgeligt men ikke overraskende, at den slags finder sted i Danmark.

For nyligt læste jeg, at min egen kommune i 2019 ydede et økonomisk tilskud til, at man kunne blive klogere på begrebet ’negativ social kontrol’. Samtidig har kommunen, blot for at nævne et eksempel, ydet betydelige økonomiske tilskud til ’aktiviteter af social og kulturel karakter’ i forsøg på at bekæmpe parallelsamfund i et boligområde i Kommunen.  Jeg har erfaret at mange af disse aktiviteter har form af kønsopdelte arrangementer. Blandt andet middage forbeholdt kvinder. Adspurgt har formanden for det pågældende boligområde, pure nægtet at forklare mig motivet bag kønsopdelingen. Men motivet er naturligvis, at kvinderne ellers ikke har mulighed for at deltage i sociale aktiviteter. 

Der tilbydes desuden hver søndag svømning kun for kvinder i byens svømmehal. Således er svømmehallen befriet for mænd, og etniske kvinder kan allernådigst forlade hjemmet og svømme sig igennem en times uovervåget frihed.  Det her foregår over hele landet og det finansieres af os alle. 

Dét er, om noget, at bifalde en middelalderlig, kvindeundertrykkende social kontrol. Vi accepterer, ved at finansiere kønsopdelte arrangementer, en kultur hvor kvinder kontrolleres af mænd. 

Helt grundlæggende sker det allerede, når vi anerkender Islam som trossamfund i Danmark. 

Politikerne i Danmark symptombehandler, ved at kaste om sig med kommunale tilskud til meningsløse integrationsprojekter. De forsøger at nuancere ideologien Islam, og i forsøget anerkendes ulighed mellem kønnene og den sociale kontrol accepteres indirekte, for kun få politikere synes at have modet til at tage fat om nældens rod.

Skal vi ikke lige blive enige om at vi i Danmark har kæmpet kvindernes kamp, og at vi ikke i et moderne ligestillingssamfund skal vige tilbage for et middelalderligt kvindesyn?

Vi skal ikke hverken acceptere eller finansiere social kontrol – dét er sund fornuft!