Gør grænsekontrollen permanent

Jan Køpke Christensen,

10/01/2020

Ingen bør være det mindste i tvivl om at grundloven står over alle andre love. Det gælder naturligvis også i forhold med hensyn til EU. 

At der er brug for grænsekontrol i den virkelige verden, burde der ikke være diskussion om. 

Først og fremmest beslutter Danmark, om vi skal bevare grænsekontrollen. 

Det har Inger Støjberg - med rimelighed - faktisk gjort opmærksom på ved et tidligere EU-indenrigsministermøde i Bruxelles. 

Danmark altså brug for at fortsætte grænsekontrollen. Ikke bare foreløbig, men permanent. 

Man glemmer bare at en effektiv kontrol ligeledes skal gælde ud af landet og ikke kun ind i landet. 

Til syvende og sidst er det altså Danmark, der skal beslutte sig for, om vi skal grænsekontrollen skal eksistere. Ikke bare som symbolpolitik, men en reel kontrol. Altså begge veje ved grænserne. 

Så uanset hvad Schengen-regler siger skal vi naturligvis selv bestemme. Vi skal forholde os til den virkelige situation i denne verden, og her er der behov for grænsekontrollen. 

I øvrigt er der jo ikke styr på de ydre grænser til EU og vi skal aldrig stole på at det vil komme til at ske. 

Sverige, Norge, Tyskland og Østrig har som bekendt indført midlertidig grænsekontrol som følge af migrationskrisen.

Vi skal dæmme op for ulovlig indtrængning af fremmede i vores eget land og permanent have grænsekontrol og vigtigst af alt - reel grænsekontrol. 

Kriminelle der kommer ind i Danmark, fordi der pt. ikke er en effektiv grænsekontrol på alle grænseovergangen kan fylde varevognen med tyvekoster og køre direkte ud af landet uden kontrol. 

Når man som jeg jævntligt besøger forskellige grænseovergange i det sønderjyske er der mange steder hvor der ikke er nogen form for kontrol.

Det er naturligvis ikke holdbart.