Assad er værre end Hitler

Mohamad Alnabhan,

24/02/2020

Et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien, er, hvordan Hitler på grund af racemæssige og nationalistiske motiver, kunne finde på at slå millioner af mennesker ihjel. Jøderne var en religiøs befolkningsgruppe, der systematisk var et mål for den ondsindede nazist. Hitler havde ikke bare noget imod jøder, men også imod handicappede og andre minoriteter. Ingen kan være i tvivl om, hvor ondskabsfuld han var.

Men Hitler afviste at bruge en meget frygtindgydende våbentype, der nu til dags bliver brugt af en anden nulevende og herskende tyran, der har undertrykt sin befolkning, og som nu bliver ved med at undertrykke dem. Nemlig Assad.

Der er tale en meget dødbringende nervegas, der bærer navnet sarin-gas. Det er et masseødelæggelsesvåben, og stoffet er forbudt ifølge flere konventioner, blandt andet konventionen om kemiske våben fra 1997. Nazisterne udviklede sarin-gas under 2. verdenskrig, men Hitlers naziregime brugte den ikke.

Ved afslutningen af ​​2. verdenskrig havde Nazi-Tyskland produceret ca. 12.000 tons af det dødbringende kemiske våben. Formålet med produktionen var at bruge den mod nazisternes modstandere, men Hitler brugte ikke sarin-gassen. 

Hvis vi ser bort fra de onde nazister og kaster blikket mod den nuværende leder af den syriske arabiske republik, Bashar Al-Assad, så kan man dermed konstatere, at manden er værre end Hitler.

I løbet af de forfærdelige ni år af den syriske borgerkrig har regimet med Bashar al-Assad i førersædet, samt hans russiske allierede og ekstremistiske krigere fra både Iran og Hizbollah begået adskillige krigsforbrydelser. Folk bliver tvunget til at aftjene værnepligten, så Assad bliver beskyttet yderligere. Dem, der allerede har aftjent værnepligten, bliver rekrutteret igen med henblik på at øge antallet af soldaterne. 

Blandt de krigsfly, der nu bruges til at bombe folk i Syrien, var der i 2017 krigsfly i april måned, der kastede nervegassen sarin ned over den syriske by Khan Sheikhoun. Det gasangreb dræbte angiveligt mænd, kvinder og børn. Bare en lille mængde saringas kan imidlertid være ekstremt dødbringende for selv stærke voksne kroppe, så tænk selv på, hvordan det så vil forholde sig for børn, der enten stadigvæk ammes eller som endnu ikke er begyndt i skole.

Kemiske våben er et unikt skræmmende masseødelæggelsesvåben. Eksponering for saringas - et farveløst, lugtfrit nervemiddel - fører til muskeltrækninger, bevidstløshed, lammelse af åndedrætsorganer og til sidst en forfærdelig død gennem kvælning. Det er sådan et våben Assad har brugt mod sin egen befolkning.

Hitler var ondskabsfuld og Assad kan også beskrives sådan. Hitler dræbte hensynsløst, og det gør Assa også. Hitler var en forfærdelig leder, der valgte krigen til, og det har Assad også gjort. Den store forskel er, at Hitler ikke brugte gasvåben, men det har Assad til gengæld gjort. 

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Assad er værre end Hitler.