Det er dumt at sende flygtninge hjem igen

Mohamad Alnabhan,

07/01/2020

I kølvandet på den lange slåskamp om flygtningenes fremtid i Danmark, lykkedes det DF, i starten af året, at gennemføre det såkaldte paradigmeskift, som skulle udmøntes i praksis ved at tilbagesende flygtninge med midlertidigt ophold til deres oprindelige lande. Konsekvensen af det vil være, at alle uanset hvor godt integrerede folk er og hvor stærk tilknytning, de har fået til Danmark, så ændrer det slet ikke på, at folk skal udvises. 

Et af argumenterne, som jeg som flygtning blev mødt med – et argument, som DF og resterende partier har indoktrineret befolkningen med – er, at folk skal tilegne sig kompetencer og færdigheder, der kan bruges i “hjemlandet”. Så kan de derefter vende hjem og genopbygge landet igen. 

I princippet er flygtningestrømmen skabt på grund af den nuværende borgerkrig, som brød ud på grund af nedkæmpelsen af fredelige demonstrationer i Syrien, hvor folk ønskede reformer og større råderum, hvor folk på enhver tænkelig måde kan ytre sig og handle frit, uden nogen indgriben fra statens side. 

Det er ikke noget, som den syriske regering kunne bryde sig om, og eftersom regeringen og dens præsident har hænder alle vegne, så kunne de, med hjælp fra politiet og senere hen militæret, give den syriske befolkning mundkurv på. Dermed kunne de hverken ytre sig eller være kritisk indstillet over for den politiske linje, der blev ført i Syrien - med andre ord, var der tale om tyranni i sin reneste form. 

Tyranniet har skabt en situation, hvor folk, der gør modstand, er nødsaget til at flygte. Men den politik, som både den nuværende og forhenværende regering fører, gør, at disse individer, der flygtede fra Syrien, skal vende tilbage til det, de flygtede fra, angiveligt med henblik på at genopbygge det igen - det er idiotisk på alle måder. 

Hvis vi antager, at de tilbagevendte syrere ikke havner i fængsler eller i et rum med massevis af torturinstrumenter, og at de kan sætte deres fødder uproblematisk i Syrien - jeg mener det er virkelighedsfjernt, at man kan slippe for at blive udsat grusom og traumatisk behandling i Assads tyranni - så kommer disse mennesker til at bidrage med noget, som hverken den danske regering eller danske skatteydere vil være tilfredse med. 

Tyranniet vil beskatte dem og tildele dem opgaver, der fremmer tyranniske politiske strømninger, der kun giver Assad øget indflydelse. Den danske befolkning står hver dag op om morgenen for at yde en ekstraordinær indsats, hvor de økonomisk bidrager til statskassen, der sikrer dem fælles velfærd. Jeg er stensikker på, at den danske befolkning ikke ønsker at deres skattebetalte penge skal bruges for at forstærke et tyranni, der mishandler og dræber folk sammen med verdens anden militære stormagt, Rusland. 

Jeg kan faktisk ikke forstå, at det bliver fremstillet som noget godt, at man med tvang skal hjemsende ressourcestærke mennesker, som med evne og vilje kan bidrage til den fremtidige velfærd i Danmark. Og så endda til et land, der er styret af tyrannisk regime, der bekæmper alt hvad Danmark står for og som i værste fald slår modstanderne ihjel. Det er ikke i orden.