Mister vi ytringsfriheden, mister vi fremtiden

Ulla Kokfelt,

27/01/2020

Forleden fik den islamkritiske aktivist Tommy Robinson (TR) tildelt Trykkefrihedsselskabets pris for sin kamp for ytringsfriheden. At prisen tilfaldt rette person, bør være tydeligt for enhver, der har fulgt britiske myndigheder og sociale mediers ihærdige og flerårige forsøg på at lukke munden på TR. Uden held - heldigvis. 

For TR har i årevis talt højt om den islamiske indvandrings konsekvenser, herunder den såkaldte grooming-skandale i England, hvor over 1500 engelske piger igennem 16 år systematisk blev seksuelt misbrugt af 426 fortrinsvis pakistanske mænd. 

Det engelske politi gjorde ingenting og lod pigerne om deres skæbne og mændene om deres ugerning - af frygt for at blive kaldt racister. Og sådan blev de britiske piger ofre på indvandringens, berøringsangstens og den politiske korrektheds alter.

Selvom historien er både grusom og sand, har takken til Tommy Robinson for at fastholde fokus på sagen været udskamning, fængsel og udelukkelse fra de sociale medier - altså censur. Censuren omkring TR er så omfattende, at helt almindelige mennesker får karantæne fra deres Facebook-profiler eller sågar får dem slettet, ved blot at nævne TR´s navn, initialer eller ved at vise hans billede. Og det er typisk åbenmundede kritikere af indvandring og islam, der rammes – også her i Danmark.

Sagen viser, at ytringsfriheden er truet, og at ytringsfriheden ikke kan og ikke må tages for givet. Ytringsfriheden skal forsvares – her og nu. Mister vi ytringsfriheden, mister vi fremtiden.