Boganmeldelse: Velfærd i det 21. århundrede af Martin Ågerup, del 1 | Liberaletanker.dk

Det er mere end et år siden at Martin Ågerups bog "Velfærd i det 21. århundrede" udkom. Jeg forsøgte for noget tid siden at behandle bogen i sektioner fra sin start, men hen ad vejen gik det op for mig, at jeg hellere måtte vente til jeg havde læst bogen færdig.

I første del af min boganmeldelse understreger jeg de positive toner i bogen, og kommenterer dem kort. 

Martin Ågerup gør det generelt godt i bogen, og tager fat på mange gode elementer fra den økonomiske teori samt viser at der er en lang række dårligdomme i den offentlige sektor, som er værd at belyse. 

Særligt er det værd at understrege, at Martin Ågerup går efter særinteresserne som et kvælende element i vækstudviklingen. Det er god læsning, når man kan se, at meget af lovgivningen er skabt for særinteresserne og ikke for almenvellet.

Martin Ågerup sammenligner den danske offentlige sektor med Sovjetunionen, han nævner Murray Rothbard i sin litteraturliste, han skriver flere kapitler hvor han intensivt bruger Hayeks frihedstanker og han gentager ind i mellem, at det er meget svært at vurdere værdien af offentlige ydelser. Dette er fantastisk læsning. Det er en rigtig god bog, som jeg vil anbefale læseren af bloggen at købe (eller låne på biblioteket, men helst købe).

God fornøjelse.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere