Den digitale udvikling gør det nemmere at udleve forfatterdrømmen

Verden er blevet mindre takket være den digitale udvikling. Det åbner store muligheder for alle, der går rundt med forfatterdrømme.

Vil du gerne være forfatter? Du går bare i gang. Forlag, hvor du selv kan udgive dine bøger, skyder nemlig op som skyskrabere i den globale landsby. Du har frihed til at vælge, hvor og hvornår du vil udgive din bog som selvudgivelse. Der er ingen store forlag, som snupper fortjenesten for næsen af dig. Okay, du skal så selv betale et vist vederlag for at få selvudgivelsesforlagene til at stå for trykniing, distribution osv, men afhængigt af hvilken pakkeløsning du vælger, kan du selv selv skrabe overskuddet til dig. 

Bliv selvudgiver og udnyt alle fordelene

Tidligere var det sådan, at de store forlag skulle godkende din tekst. De skulle jo lægge navn til, og de stod med risikoen, hvis bogudgivelsen blev en fiasko. Sådan er det stadigvæk, men stadig flere vælger at gå uden om de store forlag. De udnytter altså de mange fordele ved at være selvudgiver:


Du har friheden til selv at vælge, hvad, hvor, og hvornår du vil udgive.

Forfattertitlen er ikke længere beskyttet - der er lige ret og mulighed for at blive forfatter. Vil du være den næste?

Du kan selvfølgelig altid spørge selvudgivelsesforlagene til råds, men det står dig frit for, hvad din bog eksempelvis skal koste.

En hurtig søgning på Google kan give dig et billede af, hvor mange muligheder, der er for at blive selvudgiver. Saxo Publish er dog altid et godt sted at starte, og Bogeksperten nævner også andre muligheder.

Digitaliseringen har fået antallet af selvudgivelser til at stige

Det er dyrt at udgive bøger. Når selvudgivsestjenesterne kan gøre det så relativt billigt skyldes det , at bøgerne typisk trykkes on demand. Som antydet bliver bøgerne derfor først trykt, når efterspørgslen er der. Selvudgivere skal derfor ikke bruge penge på dyre varelagre.

Markedsføringen er også blevet billigere. Den kan du nemlig selv stå for. Det lyder måske uoverskueligt, men her skal du huske på dit netværk. Networking is key to your success. 

Du har selvfølgelig både et netværk offline og online, og det er det digitale af slagsen - du virkelig skal gøre brug af. Tænk på, hvor mange du potentielt kan nå ud til på Facebook. 

Facebook er et resultat af den digitale udvikling, og det er derfor, jeg mener, at digitaliseringen har fået antallet af selvudgivelser til at stige. Digitaliseringen har simpelthen gjort verden mindre. Digitaliseringen - det faktum, at flere teknologier kan snakke sammen, fordi informationer skrives som kæder af 0 og 1 - er selvfølgelig ikke ene om at drive globaliseringen. Globaliseringens drivkræfter er dog en del af en anden diskussion, og den tager vi en anden gang.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere