Farvel til Løkke og Jensen

Efter at have holdt skansen i flere uger på trods af en intens og tiltagende magtkamp, nåede Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen – det nu tidligere formandskab i Venstre – bristepunktet i lørdags. Til et historisk hovedbestyrelsesmøde i den lille jyske by Brejning endte det med, at både formand og næstformand i Venstre gik af.

Lars Løkke forlod mødet ad bagdøren, da han havde annonceret sin tilbagetrækning. Han sagde derefter farvel i et opslag på Twitter og Facebook, mens han kørte væk fra den hær af journalister, der ventede udenfor hotel Comwell Kellers Park. Kristian Jensen gik derimod ud og tog sin tårevædede afsked ansigt til ansigt med pressen. En verden til forskel, som mange også har kommenteret og analyseret på.

På hovedbestyrelsesmødet blev det desuden besluttet at afholde et ekstraordinært landsmøde den 21. september i Herning. På mødet er kun to programpunkter: valg af formand og næstformand. Cirka 850 delegerede fra partiet vælger det nye formandskab på vegne af alle Venstres medlemmer. Indtil landsmødet vil Kristian Jensen være fungerende formand for Venstre.

Læs det nu forhenværende formandskabs opdateringer på sociale medier herunder:


0 Kommentarer

Log ind for at kommentere