Hans Engell i ny analyse: Alternativet er tæt på exit

Under overskriften "Cirkus Uffe styrer mod udgangen" levner den politiske kommentator Hans Engell i sin klumme i Ekstra Bladet ikke Alternativet mange chancer for, at overleve den krise, som blev åbenlys ved folketingsvalget 5. juni. Her blev Alternativet nærmest halveret og gik fra ni til fem sæder i folketingssalen.


Hans Engell påpeger, at SF, R, EL og S har taget Alternativets mærkesag tilbage og igen sat sig på den grønne dagsorden.

Han mener at partiet er "truet af det totale nederlag ved et kommende valg":

"Kombinationen af et elendigt valgresultat, tvungen afsked med markante profiler, internt bøvl, ingen politisk indflydelse, ingen klar strategi, tvivl om lederens driftssikkerhed plus dårlige meningsmålinger klares ikke bare ved et snakke i rundkreds og hoppe rundt til ’Love is in the Air’", skriver Hans Engell.


Han konstaterer, at "Elbæk og hans folk" har begået store politiske og strategiske brølere, og at interne skandalesager koster dyrt.

Skal Alternativet overleve, skal der en ydes en synlig og aktiv indsats og skaffes reelle resultater, mener Hans Engell.

Ifølge den erfarne kommentator og tidligere politiker og chefredaktør er forventningen på Christiansborg, at Uffe Elbæk inden næste valg har fundet et nyt projekt og dermed forlader Alternativet.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere