Inger Støjberg er ny storfavorit som næstformand i Venstre

Støtten til Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for Venstre er stigende, og nu ser det ud til, at et nyt formandskab med Ellemann og Inger Støjberg måske er på vej. Flere medlemmer af Venstre har nemlig været ude og bakke åbent op om tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg som ny næstformand, og med deres støtte i ryggen tegner Støjberg sig til at være den nuværende storfavorit som ny næstformand i partiet.

Sophie Løhde, der selv har afvist at stille op til posten, samt de øvrige folketingsmedlemmer Marcus Knuth, Michael Aastrup Jensen, Carsten Kissmeyer og Erling Bonnesen har alle været tilkendegivet deres støtte til Inger Støjberg som næstformand for Venstre.

Støjberg og Ellemann kan virke som et umage par. De to repræsenterer hver deres del af Venstre: Ellemann er repræsentant for byerne, mens Støjberg repræsenterer de mere landlige dele af partiet. Hvor Støjberg er stram på udlændingepolitikken, er Ellemann mere lempelig. Men ifølge flere analyser fra bl.a. Berlingske og Jyllands-Posten vil Støjberg og Ellemann være et godt match som formandskab netop på grund af deres store forskelle.

Som Marcus Knuth udtrykker det til JP med et omskrevet citat fra ”Den danske sang er en ung blond pige”: ”Sammen ville de to favne Venstre rigtig flot. De er Sjællands ynde og Jyllands vælde”.


Foto: Arno Mikkor, Aron Urb

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere