Lykketoft langer ud efter Helle Thorning i ny bog: En tragedie for Socialdemokratiet

Den erfarne socialdemokrat Mogens Lykketoft er på trapperne med en ny bog. I denne langer han bl.a. kraftigt ud efter Helle Thorning, som han vurderer til at være en absolut fejlcasting og "en tragedie for Socialdemokratiet". Lykketoft afslører desuden, at han allerede fra start var betænkelig ved at lade Thorning overtage formandsposten fra ham selv, og at han derfor tilbage i 2005 forsøgte at få den dengang 27-årige Mette Frederiksen til at stille op som formand. Lykketofts bog udkommer den 2. oktober og vil bære titlen "Erindringer".

Mogens Lykketoft var selv formand for Socialdemokraterne fra 2002 til 2005. Han blev afløst af netop Helle Thorning-Schmidt.

Lykketoft var fra start betænkelig ved Helle Thorning-Schmidt. Derfor forsøgte han allerede i 2005 at få en dengang 27-årig Mette Frederiksen til at stille op, men Frederiksen takkede nej.

- Hun følte sig ikke klar; hun ville have tid til at få børn. Jeg svarede, at jeg som afgående partileder beklagede hendes beslutning, men hvis jeg havde været hendes far, ville jeg sikkert også have rådet hende sådan, skriver Lykketoft.

Derfor endte det med Helle Thorning-Schmidt som formand, og efter et valgnederlag i 2007 indtog hun i 2011 Statsministeriet.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere