Mette Frederiksen forgylder god ven : Sikrer ham en løn på over 1.4 millioner kroner om året betalt af skatteyderne – og langt mere end hans kollegaer

Lars Bjørknæs fra Journalista.dk har søgt aktindsigt i Martin Rossens lønforhold. Rossen er Mette Frederiksens gode ven, chefstrateg, spindoktor og 'vicestatsminister', der her på den anden side af folketingsvalget noget modvilligt har været i mediernes søgelys. Han har ifølge flere fået for meget magt på hænderne uden at have demokratisk mandat, og som Bjørkæs nu også kan påvise, får Rossen ligeledes en klækkelig løn:


Det trak store overskrifter tidligere på sommeren, da Mette Frederiksen udpegede Martin Rossen til det, som hurtigt blev døbt for vicestatsminister. Det skyldtes at den mangeårige rådgiver og nære ven af Mette Frederiksen kommer til at sidde i en række udvalg, hvor det ellers tidligere kun har været politikere, som har været repræsenteret.

Men det er ikke kun Martin Rossens jobbeskrivelse, som må anses for at være iøjnefaldende. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet og Moderniseringsstyrelsen, får han også en aflønning som er langt højere, end hvad tilfældet ellers er for de andre særlige rådgivere, typisk omtalt som spindoktorer, der er ansat i ministerierne med det ene formål at hjælpe de ministre, der har hyret dem.


Således oplyser man fra Statsministeriets side, at Martin Rossens årsløn kommer til at stå skatteyderne i 1.229.578 kroner. Hertil kommer så de pensionsindbetalinger, som Statsministeriet er forpligtet til at udbetale – hvilket typisk for statsligt aflønnede på dette niveau er på 17.5 procent af årslønnen. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne hvert år kan se frem til at skulle aflønne Martin Rossen med 1.444.754 kroner, så længe han er ansat under Mette Frederiksen.


En betaling der ligger væsentligt over, hvad socialdemokratens to andre spindoktorer tjener. Således kan de begge se frem til lige over millionen før pensionsindbetalinger fra Statsministeriet, svarende til en årsløn på 1.175.000.

Eller hvad der svarer til, at de kommer til at tjene 269.754 kroner mindre om året end Martin Rossen.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere