Mette Frederiksen slår fast: Min spindoktor har samme magt som ministre

Mette Frederiksens spindoktor Martin Rossen er en omdiskuteret mand. Frederiksen har sikret sin gode ven og tro væbner rekordløn og, som hun nu også bekræfter, en rekordstor indflydelse. Faktisk deltager Martin Rossen på lige fod og med samme magt som ministre i de afgørende koordinations- og økonomiudvalg.

Tyg lige lidt på den: statsministerens spindoktor, der ikke er folkevalgt og derfor ikke kan stilles til ansvar for sine handlinger, sidder med i afgørende udvalg og kan udøve magt på niveau med vores folkevalgte ministre. Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at Peter Skaarup (DF) overfor Berlingske har kritiseret Martin Rossens rolle og kaldt det ”en risiko for folkestyret”.

Radio24Syv satte mandag en kæmpe satirisk ballonudgave af Rossen op på Kongens Nytorv i København. Her havde han hånden oppe i Mette Frederiksen og en crackpibe i den anden hånd. Ifølge programchef på 24Syv Mads Brügger var ballonen netop for at sætte fokus på Martin Rossens uforholdsmæssigt store magt, og den er da også lykkedes med at få stort set alle andre end Martin Rossen selv i tale. Lad os få sat nogle flere balloner op.

Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere