Mette Frederiksens spindoktor brød loven: Vil ikke fortælle om straffen

Tidligere på ugen kunne Se og Hør afsløre, at Mette Frederiksens spindoktor og højre hånd gennem mange år, Martin Rossen, tilbage i 2011 brød loven. Han optog nemlig et ulovligt lån i sin virksomhed i forbindelse med sin ansættelse som Mette Frederiksens rådgiver. Den slags fører normalt til bødestraf eller i særligt slemme tilfælde fængselsstraf. Efter gentagne henvendelser fra 180Grader er der dog larmende tavshed fra Martin Rossen selv, hans sekretær og Socialdemokratiets og Statsministeriets pressefolk. Ingen vil svare på, om Rossen har modtaget sin straf eller om han har i sinde at lade sig undersøge og modtage sin straf her i 2019, hvis han ikke blev tildelt nogen i 2011.

På baggrund af Se og Hørs afsløring om Martin Rossens ulovlige lån i sit holdingselskab tilbage i 2011, har 180Grader gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra både Rossen selv, hans sekretær og Statsministeriets og Socialdemokratiets pressemedarbejdere. Ingen ønsker dog at svare på spørgsmålet om, hvorvidt Martin Rossen er blevet tildelt straf for sit ulovlige lån – eller, om han har i sinde at lade sig undersøge og modtage eventuel straf for sit lovbrud her otte år senere.

Der findes ikke frit tilgængelige pressefotos af Martin Rossen, men her ses han tilbage i 2016 i selskab med Henrik Sass.

Statsministeriets pressestab understreger, at Martin Rossen ikke har andre kommentarer til sagen end den samme skriftlige kommentar, han i forvejen har givet til flere medier.

”Jeg kan bekræfte, at jeg for otte år siden overførte ca. 30.000 kr. fra mit selskab, som var under afvikling. Jeg er senere blevet opmærksom på, at beløbet blev hævet for tidligt i forhold til gældende regler. Det er mit ansvar. Jeg har ikke haft nogen fordel af den overførsel, og det har ikke kostet hverken private eller offentlige kasser noget”, skriver han i et skriftligt svar, som vi således også bringer her på 180Grader.

Tilbage står endnu spørgsmålet om, hvorvidt Martin Rossen nogensinde har modtaget nogen som helst straf for det ulovlige lån, han tog tilbage i 2011. Rossen har selv overfor Se og Hør erkendt, at han har begået et lovbrud.

Skatterådgiver Michael Egholm har desuden i en artikel i B.T. udtalt, at Rossens lån er i strid med loven: ”I sagen her er der tale om et lille beløb, men principielt er der ikke tvivl om, at det er i strid med selskabsloven,” siger Michael Egholm til B.T.

Almindeligvis ville et ulovligt lån som Martin Rossens føre til bødestraf eller i særligt grove tilfælde fængselsstraf. Om Rossen har modtaget straf for sit lån tilbage i 2011, står dog hen i det uvisse.


Thumbnail-foto: News Oresund

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere