Partierne - Socialdemokratiet | Liberaletanker.dk

Op til Folketingsvalget 2019 har jeg skrevet om nogle af partierne, det første parti er Socialdemokratiet

Uffe Merrild,

01/06/2019

Op til Folketingsvalget 2019 har jeg skrevet om nogle af partierne, det første parti er Socialdemokratiet. 

Jeg tager fat på lidt af partiets historie, og går lidt i detaljer med den destruktive subsidiepolitik til energisektoren, og de skiftende tåbeligheder, der har ført til at den nye favoriserede sektor udkonkurrerede den tidligere favoriserede, mens regningen støt steg og ramte skatteyderne. 

Jeg belyser også at det var under en Socialdemokratisk regering, at forureningsskandalen i Kærgård Klitplantage blev sat i gang. 

Der er mange små finurligheder, som kan være interessante at kende, så du bedre kan grine af Socialdemokraterne, der denne gang er helt sikre på, at deres nye politik vil kunne udvælge den "rigtige vinder". 


Efter 11 år i opposition til Schlüter-regeringen måtte Socialdemokratiet finde nye veje at please sig til magten. Blikket faldt på britiske Labour, der med Tony Blair i spidsen åd en række socialistiske kameler, og indtog en ren interventionistisk politik, eller en “mellemvej” mellem kapitalismen og socialismen. Poul Nyrup sætter sig på statsministerposten i 1993 og markerer Socialdemokratiets politiske kovending fra et socialistisk parti, der ikke havde den fjerneste forstand på statsbudget og økonomi (hvorfor ellers galopperende inflation og statsunderskud op til 1982?), til at omfavne en ny økonomisk model, der ovenpå Sovjetunionens fald måtte erkende, at markedsøkonomien måske alligevel er et godt grundlag for et civiliseret samfund. Heraf den bitre erkendelse at den private ejendomsret er socialt gunstig.

...

Energipolitikken i Danmark har ført til enorme fejlinvesteringer. Investeringer i “barmarksværker”, i vindmøller og i naturgasnettet har alle ført til store tab for de danske forbrugere, og de tilførte subsidier, der har forsøgt at opbygge den politisk ønskede situation med grøn energi, har været så omkostningstung, at mange virksomheder er flygtet til udlandet for at undgå de massive prisstigninger på energi. I samme tempo som udbygningen af den “grønne energiproduktion” pågik, har en sand virksomhedsvandring medført at mange danske virksomheder har slået sig ned i “klimavenlige” lande som Kina, Polen og andre kraftigt kulfyrede områder.


God fornøjelse.