SF’s uværdige fake news

Jeg elsker en god politisk debat, hvor meninger brydes, og bølgerne går højt. Gode, saglige – og gerne ophedede – debatter kan jeg ikke få nok af. Så længe de bygges på ideologi og politisk substans.

Jeg har dog meget svært ved debatter, hvor politikere bevidst fordrejer, hvad man har sagt.

Sådan et eksempel kunne man den anden dag se på Twitter, hvor Karsten Hønge bevidst fordrejede en udmelding fra min side.

Som indfødsretsordfører for Liberal Alliance var jeg forleden i Berlingske med en udmelding om, at et kommende regeringsudspil på indfødsretsområdet vil stramme reglerne for statsborgerskab. (læs hele artiklen her: (https://www.b.dk/politiko/skaerpet-forsoergelseskrav-for-at-faa-statsborgerskab-at-tjene-sine-egne-penge-er)

I Liberal Alliances optik skal man gøre sig fortjent til at blive dansk statsborger, og derfor skal vi stille høje krav.

Det indebærer blandt andet, at man skal være selvforsørgende. Som det er i dag, så regnes man stadig som selvforsørgende, hvis man er på dagpenge. Det skal vi lave om på. Derfor vil regeringen foreslå, at muligheden for statsborgerskab udskydes i den periode, hvor man er ledig og på dagpenge.

Det fik Karsten Hønge fra SF til at fare til tasterne og på Twitter skrive følgende: ”LA foreslår, at kun danske statsborgere får dagpenge.”

Min kollega Christina Egelund prøver at forklare Hønge, at han tager fejl og skriver: ”Vi foreslår, at hvis du forsørges af dagpenge, lever du ikke op til kravet om selvforsørgelse. Du skriver, at vi foreslår at udlændinge ikke kan få dagpenge.”

Til det svarer Karsten Hønge: ”Men resultatet er vel det samme?”

Efterfølgende retweeter SF’s formand Pia Olsen Dyhr Karsten Hønges tweet – det er endnu ikke blevet rettet eller slettet.

Karsten Hønges tweet er 100 procent forkert. Og det ved han også godt. Han kan bare læse artiklen i Berlingske.

Generelt forekommer der mange falske påstande og fordrejninger på de sociale medier. Nogle gange også fra borgerlige politikere. Og jeg vil ikke påstå, at jeg er så hellig, at jeg ikke selv vil kunne komme til at gøre det samme. Men så vil jeg til enhver tid påstå, at jeg er villig til at rette mine fejl.

At skrive noget decideret forkert er simpelthen en uskik, og det gør ikke agtelsen for politikere større. Som nævnt synes jeg kun det er godt, hvis vi politikere går til makronerne. Men vi har alle et ansvar for, at vi ikke bevidst skriver usandt om hinanden.

Jeg går ud fra, at SF er lige så opsatte på at bekæmpe fake news og den ødelæggende virkning, den har for demokratiet, som alle os andre. Derfor undrer det mig også, at to af de mest fremtrædende politikere fra SF helt omkostningsløs får lov at sprede falske historier om deres politiske modstandere.

Det er ikke i orden, og jeg ser frem til, at både Karsten Hønge og Pia Olsen Dyhr retter deres fejl.

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere