Anders Storgaard: Krisen kommer - og vi er håbløst uforberedte

Økonomer i hele verden er begyndt at tale om det, og alligevel er det totalt fraværende fra den danske debat. Imens vi i Danmark har en regering og et folketing, der brænder pengene af som var det første lønningsdag i byen, så bevæger vi os mod den næste økonomiske krise. Og denne gang mangler vi grundlæggende håndtag til at løse den.

Det skriver Anders Storgaard i et blogindlæg på 180Grader.

Når man har været aktiv i nogle år i politik, så er det lidt som om, at man ser historien gentage sig selv igen og igen uden, at der er nogen der lader til at lære af den. Jeg kan huske, da vi i 00’erne talte om, hvordan gode tider ville vare ved og vi nærmest bare antog, at dansk økonomi ville vokse. Den fejl er vi ved at begå igen og denne gang, så kan vi ikke regne med hjælp fra nationalbankerne.

Men lad os starte med spørgsmålet: Er vi på vej mod en økonomiske indenfor de næste få år?

I mine øjne er svaret tydeligt: Ja.


Et ansvarligt Folketing ville ikke i den situation kappes om at bruge flest mulige penge eller beskatte virksomheder ud af landet, men i at sætte penge til side til at afbøde krisen. For selvom det er så usexet at ingen politiker vil tale om det, så har Danmark stadig en statsgæld der koster os 16 milliarder om året i renter. Problemet er bare, at for socialister betyder keynesianisme at man skal bruge penge i en krise og endnu flere i et opsving – aldrig at man skal gemme til dårligere tider.

Jeg ved ikke om det bliver Trump, der gør noget overilet og dumt i handelskrigen og dermed får økonomien til at ramle, om det bliver Brexit der skaber usikkerhed eller noget andet uventet, men jeg ved, at mange af de grundlæggende byggeklodser til en perfekt økonomisk krise er til stede. Brace for impact. 

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere